Seitsemän vuoden odotus päättyi – Blizzardin massiivimoninpeli Titan on peruttu

Blizzard on perunut Titan-massiivimoninpelinsä kehityksen noin seitsemän vuoden työskentelyn jälkeen.

23.9.2014 19:58

Blizzard Entertainment on lopettanut Titan-työnimellä tunnetun uuden massiivimoninpelinsä kehittämisen. Blizzardin johtaja Mike Morhaime on vahvistanut asian tuoreessa pelisivusto Polygonille antamassaan haastattelussa.

– Olimme luoneet World of Warcraftin ja koimme olevamme varmoja siitä, kuinka tehdä MMO-pelejä. Lähdimmekin näin ollen tekemään kaikkein kunnianhimoisinta asiaa, jonka pystyt vain kuvittelemaan, eikä siitä tullut mitään, Morhaime kuvaili Polygonille.

Teknisesti ottaen Blizzard ei ole koskaan virallisesti julkistanut Titania, mutta siitä on silti ehditty keskustelemaan julkisesti jo pitkään niin Blizzardin fanien kuin ihan Blizzardin kehittäjienkin keskuudessa. Ensimmäisen kerran merkkejä pelin olemassaolosta saatiin jo vuonna 2007 Blizzardin työpaikkailmoituksesta.

Jo ennen peruuntumisilmoitusta Titanin tilanne ei ole näyttänyt lupaavalta. Viime vuonna teknologiasivusto VentureBeat raportoi, että pelin kehitys oli käytännössä aloitettu alusta vuosien työn jälkeen. Samalla monia sen kehittäjiä oli alettu siirtää toisten projektien pariin.

Blizzard-pomo Chris Metzen onkin huomauttanut Polygonin haastattelussa, miten tärkeää on osata aina tietää, milloin on oikea aika viedä projekti saunan taakse.

– Olimme hukkaamassa näkökulmamme ja ylikuormittumassa. Meidän oli annettava itsellemme mahdollisuus ottaa askel taaksepäin ja arvioida uudelleen, miksi helvetissä olimme ylipäätänsä tekemässä tätä, Metzen kertoo.

Kokonaisuudessaan Polygonin aihetta käsittelevät haastattelut voi lukaista täältä.

Vaikka Blizzard on viettänyt lähemmäs vuosikymmenen Titanin parissa, ei se ole varsinaisesti ollut pelinkehitysrintamalla näkymätön. Yhtiön massiiviroolipelihitti World of Warcraft juhlii pian kymmenen vuoden ikäänsä uudella laajennuksella, kun samalla Hearthstone: Heroes of Warcraft -ilmaispeli jatkaa pelaajien houkuttelua. Vasta hiljattain Diablo III villitsi myös uusilla konsoleilla ja onpa Blizzardin oma MOBA-peli Heroes of the Storm kovassa testauksessa tälläkin hetkellä.

Lisää luettavaa