Seikkailupeliklassikko Myst kääntyy tv-sarjaksi – uusi peli myös suunnitelmissa

Cyan ja Legendary Entertainment ovat tuomassa Mystin takaisin televisiosarjan vauhdittamana.

7.10.2014 21:19

Reilut 20 vuotta sitten päivänvalon ensi kertaa nähty seikkailupelisarja Myst ollaan kääntämässä televisiosarjaksi. Viihdelehti Variety raportoi, että pelisarjasta vastuussa oleva pelistudio Cyan on tehnyt sopimuksen asiasta yhdessä Legendary Entertainmentin kanssa.

Toistaiseksi Legendary ja Cyan eivät ole vielä päättäneet, tullaanko televisiosarja tuottamaan digitaalisia palveluita vai tavanomaista tv-jakelua varten. Suunnitelmissa Cyanilla olisi kuitenkin jo, että televisiosarjan juonta tultaisiin laajentamaan muun muassa sen rinnalla julkaistavan pelin avulla.

Viimeisen vuoden ajan Cyan on ollut kiireinen Kickstarterissa rahoitetun Obduction-peliprojektin parissa. Kyseessä on jälleen yksi uusi studion tuottama seikkailupeli, joka liikkuu hyvin paljolti Myst-hengessä.

Studion jatkuva Myst-läheisyys ei sinällään yllätä, sillä tänäkin päivänä Cyania vetävät seikkailupeliklassikkoa alkujaan luomassa olleet Rand ja Robyn Miller.

Myst ei ole ainut peliläheinen projekti, jota Legendary työstää tällä hetkellä. Muun muassa vuodelle 2016 päivättyä Warcraft-elokuvaa on tuotettu yhteistyössä studion kanssa.

Lähde: Variety

Lisää luettavaa