Muun muassa Rockstar Leeds -studion perustajiin lukeutunut Gordon Hall on kuollut, raportoi GamesIndustry.biz. Hän oli kuollessaan 51-vuotias.

Hall oli vuonna 1997 perustamassa Möbius Entertainmentia, joka erikoistui etenkin taskukonsolipeleihin. Studion työ suomalaisen Max Paynen varsin onnistuneen Game Boy Advance -version parissa käynnisti yhteistyön Rockstar Gamesin kanssa, joka johti vuonna 2004 Möbiuksen hankintaan ja uudelleennimeämiseen Rockstar Leedsiksi. 

Rockstarin lipun alla studio jatkoi taskukonsolipeleihin keskittymistä, minkä seurauksena syntynsä saivat muun muassa Grand Theft Auto: Liberty City Stories PSP:llä ja alkujaan Nintendo DS:lle julkaistu Grand Theft Auto: Chinatown Wars. Hallilla itsellään oli suurempi rooli juurikin Chinatown Warsin synnyssä ja kehityksessä, jossa hän toimi tuottajana.

Hall loikkasi vuonna 2009 Rockstar San Diegolle auttamaan alkuperäisen Red Dead Redemptionin viimeistelyssä, minkä jälkeen hän siirtyi Rockstarilta sapattitauon jälkeen Activision Blizzard Mobilen riveihin vuonna 2013.

– Olemme erittäin surullisia Gordon Hallin poismenosta. Rockstarilla työskennellessään Gordon auttoi luomaan mahtavia pelejä ja hän oli keskeisessä roolissa klassisen Grand Theft Auto: Chinatown Warsin luomisessa. Levätköön hän rauhassa, ja osanottomme Gordonin perheelle ja ystäville menetyksestä, Rockstarilta kommentoitiin PC Gamer -sivustolle

Nyttemmin Rockstar Leeds on toiminut tukistudiona Rockstarin suuremmissa peleissä, kuten Grand Theft Auto V:ssä, Red Dead Redemption II:ssa ja Max Payne 3:ssa.

Lähde: GamesIndustry.biz, PC Gamer

Lisää luettavaa