Rock Band -kehittäjät tehtailivat viiden tähden arvosteluja omalle pelilleen

Rock Band -studio Harmonixin työntekijät jäivät kiinni kiusallisista puuhista.

23.10.2015 06:44

Rock Band -studio Harmonixin työntekijät istuvat tällä hetkellä häpeänurkassa.

Kiitos tarkkasilmäisten verkkohaukkojen, reilu kourallinen tuoreen Rock Band 4:n kehittäjiä on jäänyt kiinni viiden tähden arvostelujen tehtailusta omalle pelilleen. Amazon-verkkokaupasta löydetyt ylistysrimpsut oli jätetty kehittäjien omilla nimillä, mutta he eivät tarkentaneet niissä työskennelleensä pelin parissa, eikä tiedossa ole, onko osa mahdollisesti käyttänyt touhussa keksittyjä nimiä.

– Todella rakastan tätä peliä! Rock Band 4 on minulle täydellinen ensiaskel videopelien ja musiikkipelien pariin. Uutena Rock Band -fanina arvostan pelin intuitiivisuutta, todellisuudessa Harmonixin musiikkipuolella työskentelevä Morgan Milardo hehkutti omassa arvostelussaan.

Vaikka toiminta on vastoin Amazonin sääntöjä, sen kokoisessa verkkokaupassa muutamat epäilyttävät arviot ovat lopulta vain pieni pisara meressä. Harmonix joutui silti kiusallisen tulituksen kohteeksi välittömästi arvostelupuuhista narahdettuaan, ja eilen antamassaan virallisessa lausunnossa yhtiö totesi selventäneensä sisäistä säännöstöään vastaavaa toimintaa koskien. 

– Vaikka uskomme, että työntekijöidemme kirjoittamat arvostelut olivat rehellisiä ja vailla ikäviä aikeita, studiona emme usko toiminnan olevan soveliasta, Harmonix kertoi lausunnossa.

Osa arvosteluista on nyt poistettu, ja suurin osa jäljelle jääneistä mainitsee nyt arvostelijoidensa työskentelevän studiolla. 

– Jälkeenpäin ajateltuna on varmaan tärkeää mainita, että olin mukana tekemässä peliä ja työskentelen Harmonixilla. Olen kuitenkin varma, että vaikka asia ei olisi näin, antaisin pelille silti viisi tähteä, yhtiön projektipäällikkö Matthew Nordhaus toteaa oikaistussa arvostelussaan.

Lähde: Polygon, Destructoid, Reddit

Pelaajan puolueettoman arvostelun Rock Band 4:stä voi lukaista ensi viikolla ilmestyvästä marraskuun numerosta 158!

Lisää luettavaa