Rock Band 3 sai julkaisupäivän. Harmonixin musiikkipelisarjan uusin osa julkaistaan maailmanlaajuisesti (paitsi Englannissa, jossa peli julkaistaan 3 päivää myöhemmin) 26. lokakuuta 2010.

Amerikassa Wal-Mart, GameStop ja Amazon ovat kaikki pelin ennakkotilauspartnereita eli kaikilla on jokin ennakkotilausetu pelin kumppaniksi. GameStopilla on 3 ladattavaa biisiä, Amazonilla pelinsisäinen kitara ja 10 dollarin kuponki ja Wal-Martilla vain 10 dollarin kuponki. Tiedossa ei ole, tuleeko esimerkiksi Suomen GameStopeissa vastaavia etuja ennakkotilaajille.

Rock Band 3:n merkittävin uudistus on kosketinsoitinohjain aikaisempien kitaran, mikrofonin ja rumpujen rinnalle. Rock Band 3:ssa on myös pro-pelimuoto, jonka tarkoitus on oikeasti opettaa pelaajaa soittamaan kitaraa. Pro-moodiin tarvitsee erillisen ohjaimen eikä sitä voi pelata normaalilla kitaraohjaimella.

Tämän lisäksi Rock Band 3:ssa bändissä voi nyt olla 7 soittajaa samaan aikaan. Pelissä on myös tarinapohjainen uramuoto, jossa on myös ns. ”drop in / drop out” -mekanismi eli biisin missä vaiheessa tahansa voi mukaan tulla uusi soittaja ja samoin myös lähteä pois.

Rock Band 3 on kehitteillä DS:lle, Wiille, Xbox 360:lle ja PS3:lle ja se julkaistaan 26.10.2010.

Lähde: EuroGamer

Lisää luettavaa