Remedy ei ole pettynyt Alan Waken saamaan vastaanottoon. NPD:n myyntitietojen mukaan Alan Wake myi Yhdysvalloissa viime kuussa vain 145 000 kappaletta, mutta kaiken kaikkiaan Remedyllä oltiin tyytyväisiä Alan Waken kirvoittamiin reaktioihin faneilta ja kriitikoilta. ”Yleisesti ottaen olemme olleet todella tyytyväisiä Alan Waken vastaanottoon sekä mediassa että fanien keskuudessa”, toteaa Remedyn Oskari Häkkinen. ”Ihmiset kehuvat ensiksi ja eniten tarinaa, mutta rakastavat hahmoja, taistelua ja tietenkin miljöötä.”

”Ei ole epäilystäkään etteikö Alan Wake olisi ilmestynyt erittäin kilpailukykyiseen aikaan, jossa tietyt pelit dominoivat erittäin aggressiivisella markkinoinnilla.”, kertoo Häkkinen. ”Siitä huolimatta olemme aina yrittäneet olla uniikkeja ja tehdä jotain uutta ja erilaista videopeleissä.”

Huolimatta myyntipuolen vaikeuksista Remedyllä ei olla masentuneita Alan Waken tulevaisuuden suhteen. ”Tämä raikas tuulahdus pelaajille näyttää toimivan meidän hyväksemme, sillä ne jotka ovat nauttineet Alan Wakesta ovat selvästi innostuneita kertomaan pelistä ja kehottamaan muita pelaajia kokeilemaan sitä.”, sanoo Häkkinen.

”Word-of-mouth -ilmiö on erittäin näkyvä Alan Waken kohdalla. Sarjaa kohtaan on ollut kasvavaa kiinnostusta ja sillä todella näyttää olevan ’jalat’ selvitäkseen.”

Alan Wake ilmestyi toukokuun 14. päivä tänä vuonna. Alan Wakelle ei ole varmistettu jatko-osaa, mutta siihen on tulossa ladattava lisäepisodi 27. heinäkuuta.

Lähde: VG247

Lisää luettavaa