Puoli tuntia PlayStation 5 -ajelua – Gran Turismo 7 sai kattavan videoesittelyn

Gran Turismo 7 -esittelyssä säätä, musiikkirallia ja vähän kaikkea muutakin.

3.2.2022 11:12

Sony ja Polyphony Digital ovat tarjonneet kattavan puolen tunnin videoesittelyn kuukauden päässä siintävään Gran Turismo 7:ään.

Video käy yleismääräisesti läpi useita pelistä löytyviä ominaisuuksia aina ajoneuvojen hankkimisesta niiden tuunaamiseen, valokuvaamiseen ja erilaisiin käyttömahdollisuuksiinkin. Perinteisen kisailun ohella Gran Turismo -sarjalle ominaiset lisenssitestit tekevät esimerkiksi paluun, ja löytyypä koettavista nyt myös Music Rally -niminen tila, jossa tarkoituksena olisi paahtaa tarpeeksi nopeasti tarkastuspisteestä toiseen nauttien samalla radiomusiikista.

Äänimaailma yleisesti saa esittelyvideolla paljon huomiota, kuten myös pelin tapa hallinnoida säätä. Videolla muun muassa kuvaillaan, miten tarkasti pelin on määrä simuloida pilvien muodostumista eri alueiden geometrisen sijainnin huomioiden, mitä on mahdollista seurata niin silmämääräisesti kuin säätutkankin avulla. Huomiota on käytetty myös tapaan, jolla vesi käyttäytyy ajoradalla, sillä esimerkiksi ratojen kuivumisen ja lätäköiden muodostumisen pitäisi tapahtua realistisesti oikean elämän mallien mukaisesti.

Noin muuten peliltä sopii odottaa muun muassa mahdollista fiilistellä esimerkiksi eri autobrändien historialla pelistä löytyvän museo-osuuden avulla. Mahdollisuutta autojen pesemiselle ja öljyjen vaihtamiselle ei ole sitäkään unohdettu. Eri Gran Turismo 7:n osa-alueisiin peli ohjaa pelaajaansa uudella kahvioasetelemalla, josta pelaajat voivat löytää erilaisia tehtäviä suoritettavakseen.

Luonnollisesti DualSense-ohjaimen ominaisuuksia on niitäkin määrä hyötykäyttää PlayStation 5:llä. Ohjaimen varassa pelaajan pitäisi saada esimerkiksi tärinän avulla tietoa auton renkaiden tilasta, kun taas jarrujen lukittautumisen kaltaiset yksityiskohdat välittyvät jännittyvien liipaisimien avulla.

Kokonaisuudessan videoesittely on katsastettavissa alta. Ohessa myös satsi uusia kuvia pelistä.

Gran Turismo 5 ilmestyy PlayStation 5:lle ja PlayStation 4:lle maaliskuun 4. päivä. Kaiken kaikkiaan julkaisussa pelin on määrä sisältää yli 400 autoa ja yhteensä 97 erilasta ratakokonaisuutta kaikkiaan 34:stä eri sijainnista.

Lisää luettavaa