PS4-yksinoikeutena paljastettu Rime ottaa etäisyyttä Sonysta

Espanjalaiskehittäjä Tequila Works on napannut itselleen takaisin kaikki oikeudet Rime-peliinsä. Tapauksen myötä peli saattaa vielä saapua muillekin alustoille kuin PlayStation 4:lle.

17.3.2016 14:38

Lähemmäs kolme vuotta sitten paljastetun Rime-seikkailupelin oikeudet ovat vaihtaneet omistajaa. Pelin luonut espanjalaiskehittäjä Tequila Works on kertonut, ettei Sony ole enää julkaisemassa tai muulla tavoin hallinnoimassa nimikettä, vaan kehittäjä on palauttanut itselleen oikeudet luomukseensa.

Tequila Works ei ole vielä kertonut, mitä tämä voisi tarkalleen tarkoittaa Rimen tulevaisuuden kannalta. Tapahtuma herättää kuitenkin toivoa siitä, että peli voitaisiin saada vielä muillekin alustoille kuin PlayStation 4:lle, jolle se alunperin aikoinaan julkistettiin.

Ennen sopimustaan Sonyn kanssa Tequila Works oli tavoitellut Rimea alkujaan Xboxille ja Windows-laitteille Microsoftin tuella, mikä ei Microsoftin alustavasta kiinnostuksesta huolimatta tuottanut lopulta kuitenkaan hedelmää. Vuonna 2014 vuotaneiden dokumenttien perusteella Rime oli noihin aikoihin mekaanisesti hieman monimutkaisempi peli, sillä hieman Ico-henkisen seikkailun sijaan siihen haluttiin ujuttaa elementtejä esimerkiksi Minecraftista ja Gauntletista.

Rimella ei toistaiseksi ole tarkkaa julkaisuajankohtaa. Kummoista pelikuvaakaan siitä ei ole nähty toviin, joten ohessa pelin viimeisin traileri puolentoista vuoden takaa.

Lähde: Rime (Twitter), Polygon, Eurogamer

Lisää luettavaa