PS4 yhä Yhdysvaltain myyntikärjessä, uudella konsolisukupolvella mainio vuosi

PS4 myy rapakon takana edelleen rivakammin kuin Xbox One, mutta molemmat konsolit ovat saaneet mainion alun taipaleelleen.

14.11.2014 06:00

Sonyn PS4 oli vielä lokakuussa Yhdysvaltain myydyin konsoli, NPD Group -markkinatutkimusyhtiön raportti kertoo.

Microsoftin mukaan Xbox One harppasi marraskuun myynneissä hinnanalennuksen ja uusien konsolipakettien julkistuksen avulla ohi PS4:n, mutta lokakuun lopussa PS4 oli Yhdysvaltain myydyin konsoli kymmenentenä perättäisenä kuukautena. Kuuma konsolikisa on osoittatunut menestyksekkääksi molemmille osapuolille ainakin edelliseen konsolisukupolveen verrattuna.

Sonyn ja Microsoftin uuden sukupolven konsolit ovat ensimmäisenä vuotenaan kerryttäneet yhteensä yli 70% suuremmat myynnit kuin Xbox 360 ja PS3 julkaisuvuonnaan, NPD Group kertoo. Uusi konsolisukupolvi on odotetusti piristänyt konsolimarkkinoita, sillä laitteistoja myytiin 186% enemmän kuin lokakuussa 2013.

Myös Nintendolla oli kerrottavanaan positiivisia uutisia NPD:n raportista. Super Smash Bros. 3DS ylsi 1,2 miljoonan myydyn kappaleen rajaan Yhdysvalloissa, mikä tekee pelistä kuluvan vuoden myydyimmän käsikonsolijulkaisun. Myös Wii U:n myynnit näyttivät piristymisen merkkejä, sillä konsolimyynnit kasvoivat viime vuodesta 47% ja pelien myynnit jopa 84%.

Lähde: VG247

Lisää luettavaa