PS4 on edelleen nopeimmin kaupaksi käyvä PlayStation – taas yksi rajapyykki rikki

PlayStation 4:n myynnit jatkuvat vauhdikkaina huhutusta uudesta konsolimallista huolimatta.

26.5.2016 12:34

Huhut uusista aiempaa tehokkaammista konsolimalleista ovat viime kuukausina käyneet kovina, mutta erityisen pahasti hallaa ne eivät näytä tehneen vielä ainakaan PlayStation 4:n myynneille. Sony on nyt torstaina ilmoittanut, että sen uusinta konsolia on kaupattu tähän mennessä kuluttajille asti nyt 40 miljoonaa kappaletta eli se on valmistajansa mukaan edelleen nopeiten kaupaksi koskaan käynyt konsoli PlayStationin historiassa.

30 miljoonan kappaleen rajapyykki meni rikki aiemmin marraskuussa, kun konsolille alkoi kertya ikää kahden vuoden verran. Tuolloin Sony ilmoitti, että PlayStation 4 oli saavuttanut kyseisen myyntirajan parisen kuukautta PlayStation 2:ta aikaisemmin.

PlayStation 4 -pelien kauppa käy sekin Sonyn mukaan edelleen myös hyvää tahtia. Tähän mennessä sekä digitaalisesti että eri jälleenmyyjien kautta Sony kertoo kuluttajien ostaneen noin 270,9 miljoonan kappaleen edestä ohjelmistoja laitteelle, kun mukaan ei lasketa pelien lisäsisältöjä.

Sonylla on edessään vielä myös mielenkiintoinen syksy, sillä lokakuussa se on julkaisemassa oman PlayStation VR -virtuaalitodellisuusvisiirinsä. Nähtäväksi jääkin, miten se vaikuttaa vielä konsolin myyntiin ja millaiseen rooliin Sony on mahdollisesti asettamassa sen yhdesä uuden huhutun PlayStation 4 Neo -mallin kanssa.

Lähde: Sony Interactive Entertainment

Lisää luettavaa