Project Natalista povataan hiiren kaltaista edistysaskelta tietotekniikan markkinoille. Xbox 360:lle loppuvuonna ilmestyvä Project Natal -liikkeentunnistuskamera on kehittäjä Peter Molyneuxin mukaan potentiaalisesti samanlainen harppaus eteenpäin kuin tietokoneisiin liitettävät hiiret olivat aikanaan.

-Hiiri oli tietokoneiden todellinen vallankumous. Ennen sitä kontrolloimme tietokonetta pelkällä näppäimistöllä, kunnes alle kympin hintainen lisävaruste muutti kaiken. Natal voi olla samanlainen edistysaskel, Molyneux hehkuttaa.

Molyneux ei kuitenkaan usko näkevänsä Project Natalin oikeaoppista käyttöä vielä tänä vuonna:

-Luulen, että ensimmäiset Project Natal -pelit ovat viimeisteltyjä ja todella hyviä, mutta ne ovat kuitenkin myös niitä kaikkein ilmeisimpiä ratkaisuja, joihin ohjainta voi käyttää.

Project Natal -liikkeentunnistuskamera tunnistaa koko vartalon liikkeet. Se osaa laskea erikseen eri raajojen liikkeet, joten ohjainta voi käyttää eri tavalla hyödykseen pelien lisäksi myös valikoissa. Liikkeentunnistuksen lisäksi Natal sisältää myös äänentunnistuksen. Project Natal ilmestyy Xbox 360:lle loppuvuonna. Ohjainta voi käyttää myös pc:ssä.

Lähde: CVG

Lisää luettavaa