Pokémoneja, Panzer Dragoon -yllätysjulkaisu, Super Smash Brosin seuraava taistelija sekä muuta! Nintendo pamautti torstain täydeltä julkistuksia

Yllättäen julkaistu Nintendo Direct Mini -lähetys toi tuutin täydeltä julkistuksia torstaille.

27.3.2020 11:43

Nintendo järjesti näin torstaina yllättäen minimuotoisesen Direct-lähetyksen, johon mahtui noin puolen tunnin edestä erilaisia kepoisia julkistuksia. Kerroimmekin jo niin Xenoblade Chronicles: Definitive Editionin julkaisupäivästä kuin Bravely Default II:n demosta, mutta oheen on koostettu vielä mukaan muita lähetyksen ilmoitusasioita.

Direct Mini toimi pohjustuksena useamallekin tänään tapahtuneelle Switchin pelijulkaisulle. Yksi jo kovasti odotetuimpia tällaisia oli Sega-klassikko Panzer Dragoonin uusioversio, joka löytyy tosiaan nyt saatavilta Nintendo eShopista. Peli on yhä tulossa myös vielä ainakin pc:lle, joskin toistaiseksi vielä vahvistamattomana ajankohtana.

Muita Direct Minin saattamana tapahtuneita välittömiä Switch-julkaisuja ovat olleet erikoisia työpaikkapulmia tarjoileva Goob Job,  Marvel Ultimate Alliance 3:n viimeinen lisäsisältöpaketti Shadow of Doom ja Capcomin aiemmin Apple Arcadeen tuoma sukeltelupeli Shinsekai: Into the Depths. Star Wars: Jedi Knight – Jedi Academy on sekin nyt saatavilla Switchille. Samalla vahvistui, että Star Wars Episode I: Racer on sekin matkalla lähitulevaisuudessa alustalle.

Muutama päivityskin sai näin torstaina julkaisunsa. Animal Crossing: New Horizons vastaanotti yhden tällaisen ja se on valmistellut peliä 1.-12. huhtikuuta käynnissä olevaan etäisesti pääsiäisteemaiseen Bunny Day -tapahtumaan. Toinen vastaavanlainen päivitys odottaa huhtikuussa, jolloin pelissä tehdään valmisteluja Maan päivän varalle.

Toinen päivittynyt Nintendo-peli on ollut Ring Fit Adventure, joka on saanut sillä uuden muutamilla tutuilla Nintendo-musiikkikappaleilla varustetun rytmipelitilan. Samalla peli on saanut lisää kielivaihtoehtoja sekä mahdollisuuden antaa Ring-kaverihahmolle naispuolisen äänen.

Suoraan Nintendon omia pelejä koskevina uutisena lähetyksessä saatiin myös kepeästi uutta pelikuvaa Pokémon Sword– ja Shield-pelin ensimmäisestä The Isle of Armor -laajennuksesta.

Varmaa nyt lisäksi on, että seuraava Super Smash Bros. Ultimate -hahmo julkaistaan ja paljastetaan kesäkuussa. Jo näin ennakkoon Nintendo on vahvistanut, että hahmo on peräisin Switchin Arms-pelistä. Tähän sopien kaikki Nintendo  Switch Online -palvelun tilaajat voivat pelata nyt Armsia ilmaiseksi huhtikuun 6. päivään asti.

Erikoinen pelikokoelma 51 Worldwide Games paljastui sekin Direct Mini yhteydessä. Nintendon tekemä teos suuntaa Switchille 5. päivä kesäkuuta ja tarjotaa erilaista pelattavaa muun muassa monien korttipeli- ja lautapelien sekä muutamien erikoisempienkin pelitapausten muodossa. Traileri auttaa havainnollistamaan, mistä tässä kaikessa on kyse.

Muuten Direct Mini -lähetyksessä vahvistui muun muassa, että niin BioShock-trilogia, kolmesta pelistä koostuva Borderlands Legendary Collection  kuin XCOM 2 lisäsisältöineen ovat suuntaamassa alustalle omina kokoelmapaketteinaan toukokuun 29. päivä. Switch-käännöksen ovat saamassa yhtälailla vielä Burnout Paradise, King’s Bounty II ja Catherine: Full Body. Näistä jälkimmäiseksi mainitun julkaisuajankohdaksi vahvistui heinäkuun 7. päivä.

Oman julkaisupäivänsä vai vielä myös ilmaiseksi pelattava verkkopeli Ninjala, jonka värikylläinen toiminta valloittaa Switchin 27. toukokuuta. Ulkoisesti hieman Splatoonia muistuttava peli päästää hakkaamaan vihollisia purukumista luoduilla aseilla.

Kokonaisuudessaan lähetys on katsottavissa ohesta.

Lisää luettavaa