Pokémon-korteista lähes 20 vuotta poissa pidetty hirviö saattaa viimein palata – kiista Kadabrasta on ehkä ohi

Kadabra saattaa viimein palata Pokémon-korttien maailmaan. Ehkä.

29.11.2020 15:26

Alkuperäisen 151 pokémonin joukkoon kuuluva Kadabra saattaa tehdä paluun virallisiin Pokémon-kortteihin lähes 20 vuoden tauon jälkeen.

Lusikalla varustautunut ja psyykkisiin kykyihin luottava taskuhirviö on ollut erittäin kiistanalainen otus siitä alkaen, kun taikuri ja ammattihuijari Uri Geller haastoi Nintendon oikeuteen vuonna 2000 syyttäen pelitalon varastaneen hahmolla tämän indentiteetin. Geller on tullut tunnetuksi muun muassa juuri lusikkatempoistaan. Japanissa Kadabra tunnetaan myös jossain määrin Gelleria muistuttavalla Yungerer-nimellä.

Nyt viikonloppuna Geller on ilmaissut TheGamer -sivustolle, kuinka hän on ollut yhteydessä Nintendoon ja antanut luvan tuoda Kadabran takaisin. Asiaan on vaikuttanut Gellerin mukaan tämän saama runsas sähköpostimäärä tapaukseen liittyen.

Nähtäväksi toki jää, miten asia on tästä vielä kehittymässä. Tuoreessa kommentissaan Geller kun viittaa Kadabraan termillä ”Uri Geller Kadabra”. Myös Twitter-tilillään hän puhuu nimenomaan ”hänen Kadabrastaan”, joten aivan tyystin oikeusväännöt eivät ole välttämättä vielä loppuneet.

Tähän asti viimeisin julkaistu Kadabra-kortti nähtiin osana vuonna 2003 englanniksi lanseerattua Skyridge-sarjaa. Vuonna 2008 Pokémon-animesarjan parissa työskennellyt Masamitsu Hidaka  varmisti, ettei Kadabraa nähtäisi uudessa kortissa ennen kuin kiistat Gellerin kanssa saataisiin ratkaistua. Muun muassa Pokémon-videopeleissä Kadabra on ollut yhä läsnä.

Pokémon-korttipelissä Kadabraa kehitysmuodoissa edeltävä Abra sekä seuraavana askeleena toimiva Alakazam ovat olleet yhä vakituinen osa korttipeliä. Alakazamia on päästy sittemmin käyttämään ilman tarvetta kehitysvaiheille.

Lähde: TheGamer, Uri Geller (Twitter)

Lisää luettavaa