Pokémon GO sai uuden päivityksen, suosittu Pokevision-sivusto jäädytti samalla toimintansa

Uusi Pokémon GO -päivitys on saapunut sujuvoittamaan hieman taskuhirviöiden jahtaamista. Samalla suosittu Pokevision-sivusto näyttää ainakin toistaiseksi jäädyttäneen toimintansa.

31.7.2016 18:22

Niantic Labs on julkaissut uuden päivityksen Pokémon GO -peliinsä. Päivitys on parhaillaan ladattavissa sekä iOS- että Android-laitteille ja se pyrkii erityisesti sujuvoittamaan pelin käyttökokemusta niin suorituskykyyn vaikuttavilla teknisillä viilauksilla, käyttöliittymäparannuksilla kuin myös muutamilla suoraan pelattavuuteen vaikuttavilla muutoksilla.

Monille ilmeisin muutos on pelin pitkään rikki olleen jalanjälkijärjestelmän katoaminen kokonaan näkyviltä. Järjestelmän ideana oli jalanjälkien voimin havainnollistaa pelaajille, kuinka lähellä he olivat milloinkin tiettyjä taskuhirviöitä, mutta jo viikkojen ajan se ei ole toiminut alkuunkaan tarkoitetulla tavalla. Ilmeisesti Nianticin aikomuksena onkin korjata ominaisuus myöhempänä ajankohtana, sillä nykyinen ratkaisu tuntuu kehittäjien osalta lähinnä pyrkimykseltä lakaista ominaisuus pois pelaajien silmistä ja mielistä.

Päivityksellä Niantic on pyrkinyt tasapainottamaan myös muutamien taskuhirviöiden tehokkuutta, hienosäätämään Pokémon-saleihin liittyviä animaatioita ja muovaamaan tapaa, jolla peli laskee otteluissa tehtyä vahinkoa. Oman avatarinsa ulkoasua voi nyt myös muokata suoraan hahmon omasta profiilinäkymästä.

Tarkan listan päivityksen tekemistä muutoksista voi katsastaa läpi esimerkiksi Pokémon GO’n omien Facebook-sivujen kautta.

Päivityksen julkaisun yhteydessä taskuhirviöiden metsästystä helpottanut Pokevision.com-palvelu näyttää lopettaneen ainakin toistaiseksi myös toimintansa. Sivuston Twitter-tilin mukaan Pokevision ei ole ainakaan toistaiseksi käytössä, sillä sen tekijät ovat halunneet kunnioittaa ”Nianticin ja Nintendon toiveita”.

Aiemmin kuluvalla viikolla Nianticin toimitusjohtaja John Hanke oli ilmaissut talouslehti Forbesille, ettei hän ole ollut erityisen suuri Pokevisionin kaltaisten sivustojen fani, sillä niiden tapa käyttää hyödyksi Nianticin dataa pokémonien tarkkojen sijaintien paljastamiseksi ei edusta Pokémon GO -käyttöehtojen hyväksymää toimintaa. Hän uhkailikin jo tuolloin, että vastaisuudessa tällaiset sivustot eivät tule välttämättä enää toimimaan.

Pokevisionin kaltaiset sivustot ovat olleet suuri kiistelyn aihe myös Pokémon GO -pelaajien keskuudessa. Toiset ovat ottaneet ilolla vastaan tarkat tiedot siitä, mistä he voivat milloin löytää millaisia taskuhirviöitä, kun taas toiset ovat nähneet moisen toiminnan lähinnä huijaamisena.

Lähde: Forbes

Lisää luettavaa