Pokémon GO rikkoo latausennätyksiä – maailmalla jo 75 miljoonaa Pokémon-kouluttajaa

Tuorein mobiilipeli-ilmiö Pokémon GO on osoittautunut huiman suosituksi myös latauslukujen valossa.

27.7.2016 05:00

Niantic-studion kehittämä mobiilipeli-ilmiö Pokémon GO on myös latauslukujen valossa yksi kaikkien aikojen suosituimpia mobiilijulkaisuja.

Mobiilisovellusanalyytiikkaa tuottavan Sensor Towerin mukaan Pokémon GO on nopeimmin 50 miljoonaan lataukseen Google Play -kauppapaikalla yltänyt peli. Pokémon GO rikkoi 50 miljoonan latauksen rajan vain 19 päivässä, kun toiseksi nopeimmin rajan saavuttaneella Color Switchillä vastaavaan suoritukseen meni aikaa 77 päivää.

Kaikkiaan Pokémon GO:lla on Sensor Towerin mukaan jo yli 75 miljoonaa latauskertaa Applen ja Googlen mobiiilialustoilla, vaikka peli on saatavilla vain 32:lla yli sadasta tarjolla olevasta markkina-alueesta. Pokémon GO:n kerrotaan myös pitävän hallussaan kärkisijaa niin latausten kuin tuottojenkin osalta kaikilla App Storen alueilla, joissa peli on julkaistu.

Vertailukohdan Pokémon GO:n huimaan menestykseen antaa esimerkiksi Supercellin tuorein hitti Clash Royale, joka ei ole vielä saavuttanut 50 miljoonan latauksen rajaa neljän kuukauden iästään huolimatta.

Lähde: Sensor Tower

Lisää luettavaa