PlayStationeilta tuttu Cross-Buy-ostomalli kurkkii Nintendon alustoilla

Nintendo 3DS:lle julkaistaan kuluvalla viikolla pulmastrategiapeli Squids Odyssey, jonka ostajat saavat pelin ilmaiseksi myös Wii U:lle.

1.7.2014 00:10

Nintendo on kokeilemassa alkavalla viikolla konsoleillaan uutta ostomallia, joka muistuttaa toiminnaltaan hieman PlayStationeilta tuttua Cross-Buy-menetelmää.

Kuluvan viikon aikana 3DS:n eShop-kauppapaikalla julkaisunsa on saamassa pulmastrategiapeli Squid Odyssey, joka on aiemmin tänä vuonna nähty myös jo Wii U:lla. Mikäli pelin 3DS-version innostuukin siis ostamaan, saa pelaaja kaupan päälle myös pelin Wii U -version ilman lisäveloituksia.

Jotta molempiin Squid Odysseyn versioihin voisi päästä käsiksi, on pelaajalla oltava sekä 3DS:llä että Wii U:lla käytössä sama Nintendo ID -tunnus. Huomioida myös kannattaa, että ainakaan tällä hetkellä Wii U -version ostajille ei tarjota ilmaista pääsyä 3DS-versioon.

Tarjous näyttäisi olevan ainakin lännen osalta toistaiseksi voimassa vain Euroopassa. Yhdysvalloissa menetelmä on vielä tutkinnan alla.

Toistaiseksi ei ole vielä tiedossa, onko Nintendolla laajempiakin suunnitelmia tuoreen ostomallin varalle. PlayStationeilla mahdollisuus päästä joihinkin peleihin käsiksi esimerkiksi niin PlayStation 3:lla kuin myös Vitalla yhden version hinnalla on ollut kuitenkin jo pitkään paljon kehuja vastaanottanut ominaisuus, jota on toivottu laajalti myös muillekin alustoille. Varsinkin Nintendon Virtual Console -palveluiden on laajalti toivottu ottavan vielä oppia ideasta.

Lähde: Nintendo UK, Nintendo Life

Lisää luettavaa