Sony Interactive Entertainment ja näin ollen siis myös PlayStation jättävät toisena vuotena peräkkäin väliin kesän E3-pelimessut. Yhtiö on vahvistanut asian GamesIndustry-sivustolle antamassaan lausunnossa.

– Kattavan arvioinnin jälkeen SIE on päättänyt olla osallistumatta E3 2020:een. Meillä on paljon kunnioitusta [järjestäjä] ESA:ta kohtaan organisaationa. mutta emme koe, että E3 2020:n vision on oikea areena asioille, joihin olemme keskittymässä tänä vuonna, Sony toteaa.

Sonyn poisjäänti on potentiaalisesti merkittävä takaisku E3:lle. Tapahtuman merkityksellisyyttä on kyseenalaistettu jo vuosia ja uuden sukupolven konsolien on katsottu olleen tärkeä näytön paikka sen tulevaisuuden kannalta. Nyt yksi suurista laitevalmistajista on päättänyt jättää bileet kuitenkin tyystin väliin ja viedä uuden pelikonsolinsa muualle.

E3:n sijaan Sonyn aikeena on tänä vuonna osallistua ”satoihin” kuluttajatapahtumiin ympäri maailman, tarjota faneille pääsy ”näiden suosikkisisältöön” ja saada heidät näin tuntemaan itsensä osaksi PlayStation-perhettä. Sonyn mukaan sillä on fantastistinen tarjonta PS4-pelejä vielä tulossa ja että PlayStation 5:n lähestyvän julkaisun kanssa se odottaa innolla ”juhlinnan vuotta fanien kanssa”.

Sekä Nintendo että Microsoft olivat osa E3-messuja vielä viime vuonna. Nintendo on kuitenkin jo vuosia korvannut tapahtumassa järjestettävän lehdistötilaisuuden omalla Direct-verkkolähetyksellä, kun taas viime vuonna Microsoft järjesti pääosan E3-toimistaan omissa naapuritiloissaan varsinaisen Los Angelesin messukeskuksen sijaan. Jo pidemmän aikaa myös EA on järjestänyt E3:n yhteydessä oman EA Play -tapahtuman sen sijaan, että se olisi muuten osa virallista messunäkymää.

Lähde: GamesIndustry

Lisää luettavaa