PlayStation lähtee Kiinaan

PlayStation-brändi on matkaamassa Kiinaan maan konsolikiellon lieventymisen myötä.

26.5.2014 19:40

Sony ei ole aikeissa jättää hyödyntämättä Kiinassa vuoden vaihteen aikoihin tapahtunutta konsolikiellon lieventymistä. Yhteistyössä kiinalaisyhtiö Shanghai Oriental Pearl Groupin kanssa elektroniikkajätti on aikeissa puskea PlayStation-tuotteita maahan kahden yhteisyrityksen voimin.

Sony ei kumppaninsa kanssa ole vielä tarkkaan määritellyt, mitä PlayStation-tuotteita se on aikeissa maahan varsinaisesti tuoda. Tiedossa toistaiseksi vain on, että yhteisyrityksistä toinen on nimenomaan keskittymässä laitepuolen myyntiin, kun toinen vuorostaan toimii ohjelmistojen parissa.

Aiemmin huhtikuussa Microsoft vahvisti tuovansa Xbox Onen Kiinaan syyskuuksi. Myös Nintendo on aikeissa viedä maahan uusia pelilaitteitaan, jotka se on nimenomaan suunnitellut kehittyviä markkinoita varten.

Ulkomaalaisvalmisteisten pelikonsolien myyminen manner-Kiinassa on ennen lievennyksiä ollut kiellettyä aina vuodesta 2000 asti. Kiellolla haluttiin erityisesti turvata nuorison kasvua. Konsolien ollessa kiellettyjä ilmaiseksi pelattavat pc-pelit ovat kuitenkin nousseet maassa suureen suosioon.

Vielä nykyisellääkin Kiina määrittelee tarkasti, mitä konsoleilla voi päästä pelaamaan. Kiellettyä materiaalia ovat esimerkiksi Kiinan lakeja rikkova ja esimerkiksi uhkapelaamiseen, väkivaltaan tai huumeidenkäyttöön yllyttävä sisältö.

Lähde: Reuters

Lisää luettavaa