Poikkeukselliset ajat vaativat poikkeuksellisen kovia peliuutisia, ja niitähän piisasi Sonyn ja Microsoftin iskiessä tiskiin PlayStation 5:n ja Xbox Series X:n tekniset yksityiskohdat. Myös ilmainen Call of Duty: Warzone jatkoi voittokulkuaan, suomalaispelit nauttivat jälleen palkinnoista ja saadaanpa tulevaisuudessakin rallia kansalle.

Näistä ja monista muista aiheista voi lueskella lisää oheisesta viikon suurimpia uutisia koostavasta listauksestamme.

Call of Duty: Warzonen suosio kasvaa vauhdilla – sotimaan pääse nyt myös yksikseen Solos-tilassa

Call of Duty: Warzonen suosio kasvaa huimaa vauhtia. Julkaisija Activision on vahvistanut pelin keränneen äärelleen jo yli 30 miljoonaa pelaajaa.

Oletuksena kolmen hengen tiimeissä toiminut peli on myös esitellyt mukaan viimeisimpänä Battle Royale -puoleensa Solos-tilan, jossa nimen mukaisesti suunnataan taistoon yksikseen.

Älä suinkaan unohda katsastaa Pelaaja.fin pelivinkkejä jakelevaa Call of Duty: Warzone -opasta!


Xbox Series X:n tekniset yksityiskohdat vahvistuivat – uutuusvideot esittelevät taaksepäin yhteensopivuutta ja pelien pysäytysmahdollisuuksia

Microsoft on tarjonnut taas aina vain läheisemmän tietoiskun Xbox Series X:ään. Ennen kaikkea julki on tuotu laitteen viralliset tekniset yksityiskohdat, mitä on tuettu vielä hajanaisilla muilla julkaisuilla, jotka valottavat tarkemmin esimerkiksi laitteen kykyjä hallinnoida taaksepäin yhteensopivia pelejä.

Lue koko uutinen

Eli ainakin yksi kompromissi tehty, eli SMT ei ole käytössä täysillä kelloilla. Tämä huolestuttaa lähinnä siksi, että jos kehittäjät suunnittelee moottorinsa niin, että SMT ei ole käytössä, niin miten se vaikuttaa pc-versioon pelistä? Tai sitten vaan peli käyttää kaikki säikeet mitkä saatavilla ja murehdin liikaa ja kehittäjät jotka päätyvät tähän ratkaisuun haluaa hyödyntää suurempia kellotaajuuksia.. -snaketus

– Täytyy sanoa että olen kyllä vakuuttunut, tehokas ”konsoli”, kyllä tuolla mielellään pelaa. Tärkeimpinä asioina mainitsen mielestäni sen että nyt tuo CPU on myös muun laitteiston tasolla, eli tarpeeksi tehokas. Tietysti myös tuo SSD-asema on todellista kehitystä entiseen (pyörivä kiintolevy) verrattuna. GPU vakuuttaa myös (52 CUs). Tulee ostettua ehdottomasti. -humungus


Näin toimii PlayStation 5 – Sony esitteli uutuuskonsolinsa arkkitehtuurin ja tekniset yksityiskohdat

Sony on tarjonnut luvatusti häkellyttävän yksityiskohtaisen katsauksen sen uutuuskonsoli PlayStation 5:n arkkitehtuuriin ja toimintaan. Peruuntunutta Game Developers Conference -kehittäjätapahtumaa varten alkujaan kaavailtu esittely tapahtui lähes tunnin pituisella videolla, jossa laitteen pääjärjestelmäarkkitehti Mark Cerny kävi läpi niin teknisiä yksityiskohtia, SSD-levyn toiminnallisuuksia, taaksepäin yhteensopivuutta kuin äänen käsittelyäkin.

Lue koko uutinen

Niin kauan kun Sonylla on itseä kiinnostavat yksinoikeuspelisarjat, niin xboxin tehot on toisarvoisia varsinkin kun löytyy pelipc. .-HooCeeApina

– Eli PS5:n suurin etu raudan osalta on parempi/nopeampi SSD, mutta sitten muuten taas Xbox Series X on tehokkaampi ja toisaalta Sony tuntuu edelleen olevan hukassa tuon taaksepäin yhteensopivuuden suhteen, ainakin Microsoftiin verrattuna. -Balnazzard


Remedyn Control laajenee ensi viikolla – tältä näyttää The Foundation -lisäosa

Kotimaisen Remedy-studion palkittu toimintaseikkailupeli Control laajenee ensi viikolla. The Foundation -niminen laajennus on saanut jopa oman trailerin, joka esittelee tarinavetoisen laajennuksen uutta sisällöllistä antia.

Lue koko uutinen

– Hienolta näyttää ja tuli taas mieli pelata peliä. Jää kuitenkin sinne aikaisintaan kesään, jolloin tämä tulee myös Xboxille. Ei kaduta pelin osto kyseiselle laitteelle, sillä nimenomaan tämä oli peli, joka todisti että multiplattarit pitää ostaa tehokkaammalla mahdolliselle konsolille, sillä peli nykii ajoittain myös X:llä. -zappah


Gamescom 2020 järjestetään näillä näkymin odotetusti – tilannetta seurataan kuitenkin aktiivisesti

Gamescom on julkaissut virallisen tiedotteen, jossa tapahtumanjärjestäjä ilmoittaa suunnitelmien etenevän odotetusti elokuussa järjestettäväksi tarkoitetun Gamescom 2020:n toteutumiseksi. Tiedotteessa kuitenkin kerrotaan, että vallitsevaa tilannetta seurataan ja ratkaisut tehdään sen mukaisesti,

Lue koko uutinen

– Tää oli todella hyvä peli aikoinaan, vaikka oma englannin osaaminen hädin tuskin riitti pelin ymmärtämiseen. Hienoa että saa uusintaversion! Saapa nähä pärjääkö peli muistikuville. -meecca

– Ostoon menee -Megaman


WRC 9 -rallipeli paljastui ja päivättiin – tulossa myös PS5:lle ja Xbox Series X:lle

Rallipelisarja WRC jatkuu yhdeksännen modernin osan muodossa tänä vuonna. Syyskuun 3. päivä käsiksi päästään sekä PlayStation 4:llä, Xbox Onella että Epic Games Storen kautta pc:llä WRC 9:ään, joka nähdään myöhempänä ajankohtana myös vielä Switchillä, PlayStation 5:llä sekä Xbox Series X:llä.

Uuden pelin takana on jälleen Kylotonn – KT Racing ja Bigben Interactiven julkaisuosasto Nacon, jotka lupaavat tietysti muun muassa aina vain realistisempaa ajoelämystä. Katsasta traileri ja ensitiedot ohesta!

Lue koko uutinen


Uusi Overwatch-sankari Echo esiteltiin kunnollisesti

Overwatchin seuraavaksi pelattavaksi hahmoksi vahvistettu Echo on esitelty nyt tarkemmin Blizzardin toimesta. Uusimmassa kehittäjävideossa Overwatch-ohjaaja Jeff Kaplan käy läpi niin jo aiemmin väläyteltyjä hahmon juoniyksityiskohtia kuin puhuu myös vihdoin tämän kyvyistä.

Lue koko uutinen


Square Enix varoittaa: Final Fantasy VII Remaken toimitukset voivat takkuilla koronaviruksen takia

Koronaviruspandemialla voi vielä hyvinkin olla vaikutuksensa Final Fantasy VII Remaken julkaisuun. Square Enix on tiedottanut pelin virallisella Twitter-kanavalla, että vaikka varsinaisiin julkaisusuunnitelmiin ei ole tullut muutoksia, voi pelin fyysisten versioiden jakelussa ilmetä todennäköisesti silti vajauksia joillain alueilla.

Square Enix on käynnistänyt myös peliä käsittelevän videosarjan. Inside Final Fantasy VII Remake perehtyy tietysti pelin tekemiseen, eikä ilmeisesti myöskään mitenkään hätäisesti. Näin maanantaina julkaistulle ensimmäiselle osalle kertyy mittaa mukavat 22 minuuttia. Samaan syssyyn Final Fantasy VII Remakesta saatiin julkisuuteen iso satsi uusia kuvia.

Lue koko uutinen


Control ja Baba is You jatkavat voittoputkeaan – pelinkehittäjien omat GDC Awards -palkinnot jaettiin

Alkujaan Game Developers Conferencen (GDC) yhteydessä järjestettäväksi suunniteltu, pelinkehittäjien oma, Game Developers Choice Awards -palkintogaala järjestettiin alkuperäisen aikataulun mukaisesti verkossa. Gaala uudelleenformatoitiin livelähetyksesi käynnissä olevan koronaviruspandemian etenemisen hidastamiseksi, kun taas itse GDC siirrettiin syksylle.

Lue koko uutinen


Nämä pelit saapuivat tällä viikolla – Animal Crossing ja Doom ovat viimein yhdessä

Kaksi suurta voimaa kohtasivat, sillä pandemian ravistelema maailma vastaanotti perjantaina niin uuden Doomin kuin Animal Crossing -pelin. Kaiken tämän potentiaalisen mahtavuuden keskellä laitettiin baseball-mailat viuhumaan parillakin pelillä, ajeltiin kilpaa miessaarella ja käytiin aina vain diplomaattisemmiksi Stellariksen avaruusareenoilla.

Lue koko uutinen


Viikon aikana kerrottuja julkaisupäiviä

Lisää luettavaa