PlayStation 5 on saanut tänään tuoreen käyttöjärjestelmäpäivityksen. PS5:n versio 5.0 tuo mukanaan muutamia uusia ominaisuuksia ja valmistelee konsolia myös tulevaa varten. Myös PlayStation 4 on saaanut pienemmän versiopäivityksensä 9.50.

Uusien päivitysten myötä sekä PS5:llä että PS4:llä onnistuu nyt sekä avointen että suljettujen ryhmien luominen ja niihin liittyminen. Ominaisuus saapuu myös mobiililaitteiden PS App -sovellukseen.

PlayStation 5:llä muun muassa Game Base- ja Trophy-osiot ovat saaneet käyttöliittymäuudistuksia. Konsolin kotinäkymään voi nyt kiinnittää haluamiaan pelejä ja sovelluksia, minkä lisäksi aloitusruudulla näkyy nyt neljätoista kohdetta kerrallaan.

Myös kuulokkeiden saavutettavuusominaisuuksia on monipuolistettu monoäänietuella, minkä lisäksi konsolin käyttöominaisuuksiin voi tutustua syvällisemmin uudessa Pro Tips -sarakkeessa. PS5:n yhdysvaltalais- ja brittitilien omistajat pääsevät vuorostaan ennakkotestaamaan konsolin äänikomento-ominaisuuksia, joilla voi hakeutua pelien, ohjelmistojen ja asetusten pariin.

Tällä erää julkaistujen PS5- ja PS4-versiopäivitysten kattavampiin yksityiskohtiin voi tutustua tarkemmin eilisestä PlayStation-blogijulkaisusta.

Sonyn mukaan PlayStation 5:lle valmistellaan myös tukea pelien ulkoasua sulavoittavalle VRR:lle, eli muuttuvalle virkistystaajuudelle, HDMI 2.1 -yhteensopivia televisioita ja monitoreja varten.

Sonylta kuitenkin tähdennetään, että VRR-tuen lisääminen ei tarkoita pelien hyödyntävän ominaisuutta automaattisesti ja natiivisti. Kehittäjien on lisättävä natiivi tuki pelikohtaisesti, mikä vanhempien pelien kohdalla tarkoittaa erillistä päivitystä. VRR-tuen voi toki pakottaa käyttöön sitä tukemattomiin peleihin, mutta tämä voi aiheuttaa pelistä ja televisiosta riippuen odottamattomia teknisiä ongelmia.

VRR-tuen olisi tarkoitus saapua PlayStation 5:een lähikuukausien aikana.

Päivitys (23.3. klo 15:09): Muun muassa VGC raportoi, että päivityksen myötä osa PlayStation-pelaajista on kokenut verkko-ongelmia monissa moninpelivetoisissa peleissä. Myös voimassa olevien PS Plus -jäsenyyksien tunnistamisessa on ilmoitusten mukaan ollut osittain ongelmia. Pelaajan pikaisessa omakohtaisessa testissä tähän ei törmätty.

PlayStationin sosiaalisen median kanavat kertovat tutkivansa asiaa.

Lähde: PlayStation.Blog (1), (2)

Lisää luettavaa