PlayStation 4 myynyt yli 18 miljoonaa kappaletta

PlayStation 4:llä pyyhkii hyvin. Xbox Onen myyntilukuja ei ole vielä julkaistu, mutta marraskuussa Microsoftin konsoli ylitti 10 miljoonan rajapyykin.

2.2.2015 13:30

PlayStation 4 ylitti vuodenvaihteessa 18 miljoonan myydyn yksikön rajapyykin. Sonyn julkaiseman tiedotteen mukaan konsolia oli 4. tammikuuta mennessä myyty käyttäjille maailmanlaajuisesti 18,5 miljoonaa kappaletta. Lokakuun lopussa vastaava määrä oli 13,5 miljoonaa.

Microsoft ei ole julkaissut vielä Xbox Onen tuoreimpia myyntilukuja, mutta viime marraskuussa konsolia oli välitetty jälleenmyyjille 10 miljoonaa kappaletta. Jouluna sitä myytiin PlayStationia enemmän ainakin Yhdysvalloissa, osittain esimerkiksi Sonyn toimitusvaikeuksien vuoksi.

Microsoftin mukaan Xbox One ja Xbox 360 myytiin joulumarkkinoilla yhteensä 6,6 miljoonaan kotiin. Konsolikohtaisia lukuja yhtiö ei kuitenkaan ole paljastanut. PlayStation 4:n joulumyynti oli 4,1 miljoonaa.

Vuoden 2012 joulumarkkinoille ilmestynyt Nintendo Wii U ei porskuta aivan yhtä vahvasti. Se on nyt läpimyynyt maailmanlaajuisesti hieman yli 9 miljoonaa kappaletta.

Päivitetty: Termejä tarkennettu.

Lähteet: GameSpot, Gamepur, Polygon

Lisää luettavaa