PlayStation 2 täyttää tänään kymmenen vuotta. Laite saapui Japanissa markkinoille 4.3.2000.

Sony lupasi konsolille aikoinaan kymmenen vuoden elinkaaren, ja nyt lupaus on virallisesti lunastettu, sillä PS2 myy edelleen tasaiseen tahtiin ja sille julkaistaan pelejä tasaiseen tahtiin. PlayStation 2 on vuosien saatossa muodostunut maailman kaikkien aikojen myydyimmäksi pelikonsoliksi. Viimeisimmän tiedon mukaan konsoleita on myyty yhteensä 140 miljoonaa kappaletta.

PS2:n suurin valttikortti on laaja ja laadukas pelivalikoima, johon kuuluu sellaisia tähtiä kuten Gran Turismo -sarja, Tony Hawk’s -sarja, GTA-sarja, God of War -sarja, Final Fantasy -sarja, ICO ja Shadow of the Colossus.

PS2 myös teki niin sanostusta satunnaispelaamisesta muotia esittelemällä suurelle yleisölle sellaiset miljoonahitit, kuten Buzz, EyeToy, ja SingStar.

PlayStation 2 oli myös yksi tärkeimmistä dvd-formaatin levittäjistä. Konsoli kykeni toistamaan dvd-elokuvia, joka osaltaan auttoi formaatin nopeaa leviämistä. Myös suurin osa PS2:n peleistä oli painettu dvd-levyille.

Pitkästä elinkaarestaan huolimatta PS2 ei ole vielä osoittanut merkkejä hiipumisesta, vaan koneiden valmistus ja pelien julkaisu jatkuu edelleen.

Lisää luettavaa