Pitkän linjan PlayStation-pomo Jack Tretton siirtyy sivuun tehtävistään

Jack Trettonin on tullut aika jättää hommansa Sony Computer Entertainment American johdossa.

6.3.2014 21:30

Sony Computer Entertainment American toimitusjohtaja Jack Tretton on astumassa sivuun PlayStationin parissa työskentelystä. Sony vahvisti asian torstai-iltana todeten, että SCEA ja Tretton päättivät yhdessä, etteivät he tule uusimaan sopimussuhdettaan.

Trettonin viimeinen työpäivä PlayStationilla koittaa maaliskuun 31. päivä.

Tretton on ollut osa SCEA:n tiimiä aina sen vuonna 1995 tapahtuneesta syntymästä lähtien. Hänellä on näin ollen ollut näppinsä pelissä esimerkiksi jokaisen PlayStation-konsolin Amerikan-julkaisussa.

Eurooppalaiset tuntevat Trettonin parhaiten varsinkin Sonyn monista E3-lehdistötilaisuuksista.

– Haluan kiittää työntekijöitä, kumppaneita ja asiakkaita heidän väsymättömästä sitoutumisestaan PlayStation-brändiin, ja tietenkin faneja, jotka ovat puskeneet meidät innovaation ja viihteen osalta uusiin korkeuksiin viimeisen kahden vuosikymmenen ajan, Tretton kertoi jäähyväiskommentissaan. 

Trettonin seuraajaksi Sony on pestaamassa alalla pitkään myöskin vaikuttaneen Shawn Laydenin. Mies on toiminut PlayStationin parissa 15 vuotta ja vaikuttanut muun muassa Sony Network Entertainmentin rakentamisessa. Häneltä löytyy myös kokemusta johtotehtävistä Sony Computer Entertainment Japanin osalta.

Lähde: SCEI

Lisää luettavaa