Microsoft-veteraani Phil Spencer ottaa vallan Xboxista

Microsoft Studiosia vuodesta 2008 vetänyt Phil Spencer siirtyy johtamaan koko Xbox-divisioonaa. Mies tulee tekemään yhteistyötä muun muassa Nokiaa johtaneen Stephen Elopin kanssa.

31.3.2014 20:32

Kokenut Microsoft-työntekijä Phil Spencer on nimetty Xboxin uudeksi johtajaksi. Vuodesta 1988 asti ohjelmistojätin riveissä jo vaikuttanut mies saa uuden roolinsa myötä vastuulleen sekä Xbox-konsolien ja -pelien että myös palveluiden, kuten Xbox Musicin ja Xbox Videon, hallinnoinnin.

Ennen siirtoaan Xbox-pääksi Spencer ehti vaikuttaa vuodesta 2008 Microsoftin pelinkehitysosasto Microsoft Studiosin johtajana. Sitä ennen hän on kartuttanut kokemusta myös esimerkiksi Microsoft Money-, Microsoft Works- ja Microsoft Picture It -ohjelmistoja työstäneen kehitysyksikön johdossa.

– Mennyt vuosi on ollut kasvukokemus sekä minulle että koko Xbox-tiimille. Olemme haalineet palautetta, tehneet tuotteistamme parempia ja keskittäneet keskittymisemme siihen, mikä on tärkeää asiakkaallemme. Tehtävämme on rakentaa maailmanluokan tiimi, tehdä kovasti töitä saavuttaaksemme intohimoisten fanien odotukset, luoda parhaat pelit ja viihdetuotteet sekä ajaa eteenpäin teknistä innovaatiota. Etenemisemme myötä tämä uusittu kiintopiste ja tehtävä on perusteellinen osa sitä, miten johdan Xbox-ohjelmaa, Spencer kertoo Xbox Wire -sivustolla.

Uudessa virassaan Spencer tulee raportoimaan töistään Microsoftin käyttöjärjestelmäosastoa johtavalle Terry Myersonille. Kummatkin miehistä tekevät läheistä yhteistyötä myös Microsoftin koko laiteyksikön pomona huhtikuussa aloittavan Stephen Elopin kanssa.

Lähde: Microsoft, Xbox Wire

Lisää luettavaa