PESissä pelataan ehkä jatkossa vähän vähemmän calciota – futispelisarja menetti milanolaisseurojen lisenssit

Konamin futissarja menetti molempien milanolaisseurojen lisenssit.

24.3.2022 15:41

Perinteisestikin lisenssisopimusten kanssa kamppaileva Konamin Pro Evolution Soccer -sarja koki kolauksen kilpailussa EA Sportsin FIFA-sarjaa vastaan. Se menetti molempien Milanon suurseurojen lisenssit, eikä niitä todennäköisesti nähdä tulevassa PES-pelissä.

Konamin yhteistyösopimus niin Inter kuin AC Milaninkin kanssa on mahdollistanut seurojen aitojen pelipaitojen ja legendaarisen San Siron jalkapallostadionin käytön esimerkiksi viimeisimmässä eFootball PES 2020 -pelissä. Konami ei tarkentanut ilmoituksensa yhteydessä esiintyvätkö seurat tulevissa sarjan peleissä fiktiivisillä nimillä vai onko kyseessä vain yhteistyösopimuksen purku. Konami kertoi tarkentavansa asiaa erillisissä tiedotteissa.

eFootball PES 2020:ssä molemmat joukkueet ovat jatkossakin mukana täysin lisensoituina. Muutos ei myöskään vaikuta myClub-tilassa hankittuihin pelaajiin, joita voi jatkossakin käyttää normaalisti.

Konamilla on hallussaan Italian pääsarja Serie A:n – ja seuraavaksi korkeimman sarjatason, Serie B:n – lisenssi, joka mahdollistaa sarjassa pelaavien joukkueiden esiintymisen pelissä niiden oikeilla nimillä ja logoilla. Lisäksi suurseura Juventus lisensoitiin viimeisimpään PES-peliin yksinoikeudella. FIFAssa nähtiin Juventuksen tilalla fiktiivinen Piemonte Calcio, vaikka muut Serie A -joukkueet olivat pelissä mukana oikeilla nimillään.

Tiedotteidensa lopuksi Konami ilmoitti vahvistavansa sen olemassa olevia yhteistyösopimuksia ja samalla etsivänsä uusia mahdollisuuksia. Ennen eFootball PES 2020:n julkaisua Konami solmi yhteistyösopimuksia muun muassa Manchester Unitedin ja Bayern Münchenin kanssa.

Lähteet: Konami (1), (2)

Lisää luettavaa