Konami ei tänäkään vuonna ole aikeissa lisätä naisten jalkapalloa mukaan Pro Evolution Soccer -sarjaansa. Parhaillaan käynnissä olevat naisten jalkapallon MM-kisat ovat kiinnostaneet katsojia ympäri maailman, mutta Konami ei vieläkään ota mallia kilpailijastaan EA:sta, jonka FIFA -sarjassa naisten maajoukkueet ovat olleet jossain muodossa mukana jo FIFA 16:sta lähtien.

EA pitää hallussaan MM-kisojen lisenssiä niin miesten kuin naisten puolella, joten Konami ei ymmärrettävästikään voi lisätä turnauksia niiden virallisen ulkoasun kera. Konamilla on kuitenkin miesten puolellakin hallussaan joitain lisenssejä, joita EA:lla ei ole, ja esimerkiksi naisten seurajalkapallon puolelle laajentaminen olisi voinut olla järkevä siirto. Varsinkin, kun juuri yhteistyökumppaniksi julkistettu Manchester United perusti oman naisten joukkueensa vasta viime vuonna.

Konami ei ole toistaiseksi esittänyt perusteita päätökselleen. Firman Euroopan osaston brändäyksestä vastaava Lennart Bobzien kertoi henkilökohtaisesti tukevansa naisten jalkapalloa, mutta yhtiöllä ei ole aikeissa lisätä sitä videopeliinsä ainakaan tänä vuonna.

Pro Evolution Soccer muuttaa nimensä tänä vuonna muotoon eFootball: PES 2020. Nimenvaihdoksen on tarkoitus olla osoitus Konamin panostuksesta esports-puolelle. Peli julkaistaan 10. syyskuuta PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja pc:lle, mutta demo saapuu jo 30. heinäkuuta.

Lähde: Gamespot (1), (2)

Lisää luettavaa