PES 2014 pysyy nykylaitteilla mutta lupaa uutta aikakautta sarjalle

PES 2014 ei lähde uusien konsoleiden kanssa kimppaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö paljon osa-alueita oltaisi laitettu uusiksi.

4.6.2013 20:35

FIFA-sarjan haastaja PES saa jatkoa luonnollisesti myös tänä vuonna, mutta ilmeisesti hieman erilaisella otteella kilpailijaansa nähden. Sarjaa kehittävä Konami on ilmoittanut PES 2014:n olevan parhaillaan matkalla PlayStation 3:lle, Xbox 360:lle ja pc:lle Kojima Productionsin työstämän Fox Engine -pelimoottorin voimistamana. Myös jopa PSP:lle on jonkinlainen versio työn alla, kun taas seuraavan sukupolven konsolit näyttäisivät kuitenkin jäävän vielä ilman Konamin palloilua.

Uuden pelimoottorin myötä PES 2014:n pitäisi olla varsin uudenlainen kokemus entiseen nähden. Konamin mukaan peliä onkin periaatteessa kasattu jo neljän vuoden ajan, jotta kehittäjät voisivat toteuttaa visionsa.

Erityisesti Konami on jo ehtinyt hehkuttamaan sekä pelin uutta TrueBall- että M.A.S.S. (Motion Animation Stability System) -teknologiaa. Ensimmäiseksi mainitun on määrä monipuolistaa pallonhallintaa luoden täyttä 360 asteen liikkumavaraa tukevat ja kahta jalkaa hyödyntävät kontrollointimahdollisuudet samalla, kun pallo itse käyttäytyy luonnollisesti. M.A.S.S. puolestaan tuo monipuolisuutta pelin animaatioihin ja laskee näin esimerkiksi pelaajien välisiä koko-, vauhti- ja suuntaeroja kontaktitilanteissa.

Myös jalkapallon tunnepuolta on haluttu tuoda esiin PES 2014:ssä. Tästä vastaa tuore Heart-mekaniikka, jonka myötä pelaajille on annettu niin sanottuja henkisiä ominaisuuksia, joihin voi ilmaantua esimerksi haitallisia vaikutuksia, jos futaajat pelaavat huonosti. Mikäli kuitenkin kaveri masentuu, voivat pelikaverit puolestaan ryhtyä antamaan vahvempaa tukea tälle kesken pelin, mahdollistaen näin matsin sujuvuuden.

PES 2014:ssä mukana nähdään jälleen tuttuun tapaan niin lisensoitu Mestarien liiga kuin myös ensi kertaa Aasian vastine kyseisestä kokonaisuudesta. Konami on myös aikeissa julkistaa muita turnauksia peliin lisää myöhemmin.

PES 2014:n julkaisuajankohta ei ole vielä selvillä.

Lähde: Konami

Lisää luettavaa