photo 3

Konami järjesti vuotuisen Pro Evolution Soccer -mestaruusturnauksensa Mallorcassa, Espanjassa. Tämän vuoden turnaus oli ensimmäistä kertaa maailmanlaajuinen – paikalla olivat mestarit esimerkiksi Yhdysvalloista, Meksikosta, Etelä-Koreasta, Japanista, ja lähes kaikista Euroopan maista. Taso oli kova, mutta eurooppalaiset jyräsivät selvästi.

photo 2

Maailmanmestariksi selviytyi Christopher Portugalista. Kaveri oli siitä erikoinen tapaus, että hänellä on sekä Ranskan ja Portugalin passit, joten hän kävi pelaamassa molempien maiden mestaruusturnauksissa ja selviytyi Portugalin turnauksesta voittajana MM-turnaukseen. Totista meininkiä. Finaalin toisena osapuolena oli vasta 13-vuotias italialainen Ettorito97! Matkan varrella tappion kokivat todella kovan luokan brittipelaajat Footiemaster ja The Greek, sekä Saksan mestari Butcher.

Finaaliottelu

Katso striimi tästä koko turnauksesta.

winner_konami_photo
Voittaja Christopher, vasemmalla pelisarjan tuottaja Shingo ”Seabass” Takatsuka ja oikealla Euroopan PES tiimin vetäjä Jon Murphy.

photo 4
Suomea turnauksessa edusti Inter-fani Jaakko ”MMoratti” Saustila. Hänen kohtalokseen koitui kolme tasuria, joiden myötä alkulohkosta ei ollut asiaa jatkoon. Ensimmäistä ottelua Moratti johti jo 2-0, mutta ottelu päättyi 4-4. Vastassa oli todella kovan luokan britti eli The Greek. Ruotsin ja Norjan edustajat hyytyivät myös alkulohkoihin.

62205_434874328939_694598939_5262087_5924378_n
PES 2010 -turnausta edelsi toimittajien kesken pelattu PES 2011 -Euroopan mestaruusturnaus, jonka voittajaksi selviytyi Pelaajan päätoimittaja Thomas Puha. Aiemmin Puhan paras sijoitus oli kolmen vuoden takainen neljäs sija. Päätoimittaja pelasi turnauksessa Espanjalla, jolla tämä on lähes aina PES:ia pelannut. Finaalissa vastassa oli ranskalainen toimittaja, joka koki 1-0 -tappion Espanjan tehdessä maalin kulmapotkusta, jonka jälkeen Puha keskittyi puolustamaan. Kokoonpano oli:

————-Ikerman
S. Ramos – Raul Albiol – Puyol – Capdevila
———Xabi Alonso—-Biscuits
—-Silva——Xavi
———————–Torres
————Villa
photo 5

Lisää luettavaa