Pelistudio Mimimi Games lopettaa toimintansa hyvinvointihuoliin vedoten – studion kiitetty uutuuspeli julkaistiin vain kaksi viikkoa sitten

Saksalaisstudio laittaa pillit pussiin vain kaksi viikkoa uusimman pelinsä julkaisun jälkeen.

30.8.2023 05:07

Saksalainen Mimimi Games -pelistudio on ilmoittanut lopettavansa toimintansa.

Studio paljasti sulkemispäätöksensä vain pari viikkoa uusimman pelinsä julkaisun jälkeen. Päätöksellä ei ole tekemistä Shadow Gambit: The Cursed Crew’n vastaanoton kanssa, vaan peli on saanut pääosin ylistävän vastaanoton kriitikoilta. Studion mukaan taustalla ovat huolet kehittäjien hyvinvoinnista.

Studion perustajien Dominik Abén ja Johannes Rothin nimissä julkaistussa viestissä Shadow Gambitin todetaan jäävän Mimimi Gamesin viimeiseksi peliksi. Vaikean päätöksen taustalla on kehittäjien halu priorisoida omaa hyvinvointiaan. Perustajat kuvailevat studion kehittäneen 12 vuoden aikana toinen toistaan kunnianhimoisempia projekteja, joiden työstäminen osoittautui henkilökohtaisesti raskaaksi heille ja heidän perheilleen.

Mimimi Games ei lopeta toimintaansa välittömästi, vaan studio jatkaa vielä työtään Shadow Gambitin parissa. Studio aloittaa sulkemisensa valmistelut, mutta työstää samalla peliin julkaisun jälkeistä päivitystä sekä merkittävää sisältöpäivitystä, jonka on määrä ilmestyä loppuvuoden aikana.

Shadow Gambitin lisäksi Mimimi Games tunnetaan myös Shadow Tactics: Blades of the Shogunista ja Desperados 3:sta. Kehittäjät eivät ole toistaiseksi kertoneet mahdollisista jatkosuunnitelmistaan.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa