Pelejä mollannut kriitikko: ”Olin hölmö ottaessani videopelit puheeksi”

Roger Ebert peruu puheitaan - tavallaan

14.9.2011 23:23

Vuonna 2005 maailman kuuluisimpiin elokuvakriitikoihin lukeutuva Roger Ebert hankkiutui pelaajien tietoisuuteen kyseenalaisella tavalla julistaen että pelit eivät ole eivätkä koskaan voi olla taidetta. Vuosien varrella asiasta on käyty kiivasta keskustelua, pelaajien puolustaessa rakastamaansa taidemuotoa Ebertin pysyessä järkähtämättömänä.

Nyt Ebert on pyörtänyt puheitaan ainakin hieman. Hän toteaa että peleistä puhuminen olisi pitänyt jättää kokonaan sikseen, myöntäen että hän ei tiedä peleistä mitään. Samalla hän tosin toistaa mielipiteensä siitä etteivät pelit voi olla taidetta, valitellen vain sitä että hän puhui asiasta.

Tuhannet vastaväitteet pelaajakunnan suunnasta saivat Ebertin kuitenkin vakuuttuneeksi siitä että hän oli väärässä yrittäen väitellä asiasta vain teoreettiselta pohjalta ja antamatta taiteelle vedenpitävää määritelmää. Nyt Ebert jopa sanoo että pelit voivat olla taidetta jollekulle muulle kuin hänelle.

Valistaakseen Ebertia hänelle on myös tarjottu PlayStation 3:ea ladattuna Flowerilla ja muilla peleillä, mutta kriitikko ei ole ottanut lahjaa vastaan. ”Minulla on kirjoja lukematta ja elokuvia katsomatta”, mies toteaa.

Lisää luettavaa