Nykypäivänä pelien ennakkovarauksien ohessa saa usein jotakin kivaa ekstraa kuten latauskoodin ekslusiivista lisäsisältöä varten, jonka voi ladata pelin hankittuaan. Tulevaisuudessa voi olla, että voimme ostaa täysin pelattavaa ”PDLC:ta” (pre-DLC) jo ennen pelin ilmestymistä.

Wedbush Morganin analyytikko Michael Pachter kertoo, että esimerkiksi Electronic Arts harkitsee julkaisevansa ns. PDLC:ta, eli sisältöä ennen varsinaisen pelin ilmestymistä. Kyseessä ei olisi niinkään sisältöä, kuin jonkin sortin pelattava demo tulevasta pelistä tai myös sellainen pelattava osuus pelistä, jota lopullisessa tuotteessa ei ole. Tämä on tietenkin markkinointikikka ja myös keino pelikustantajille tienata rahaa demolla.

Kannattaa odottaa ennenkuin tuomitsee idean, mutta itselleni tulee mieleen, että etenkin moninpelien aikaiset betaversiot ajavat markkinoinnin kannalta pitkälti saman asian, mutta niistä ei tietenkään tule kustantajille rahaa, päinvastoin.

Huomioidaan sekin, että eivät demot täysin ilmaisia ole. Xbox Live Gold -tili maksaa ja PlayStation Networkista ladatut demot maksavat aina niiden kustantajille.

Lähde: Gamesindustry.biz

Lisää luettavaa