Peleihin keskittyvä kunnianhimoinen joukkorahoituspalvelu haastaa Kickstarterin

Uusi joukkorahoituspalvelu Gambitious keskittyy peleihin ja tarjoaa vaihtoehtoja.

25.9.2012 12:56

Uusi joukkorahoituspalvelu Gambitious on aloittanut virallisesti toimintansa maailmalla. Eurooppalaista alkuperää oleva palvelu muistuttaa ideltaan suursuosittua Kickstarteria, jossa erilaisia ideoita ja projekteja varten on mahdollista pyytää rahoitusta suoraan kuluttajilta.

Gambitious ei pyri kuitenkaan täysin jäljittelemään edeltäjäänsä, vaan sen sijaan sen perustajat haluavat luomuksellaan viedä joukkorahoittamista ammattimaisempaan suuntaan. Palvelu keskittyykin yksinomaan yhteen asiaan, peleihin, sekä tarjoaa perinteisen rahojen antamisen ohella mahdollisuuden myös varsinaiseen sijoittamiseen ja näin esimerkiksi osinkojen saamiseen.

Gambitiousin kautta rahaa hakevien kehittäjien ja julkaisijoiden luvataan pitävän oikeudet peleihinsä. Päästäkseen kuitenkin hyödyntämään palvelua, on heidän jätettävä palvelun ylläpitäjille tarkat tiedot suunnitelmistaan.

Parhaillaan palvelussa on rahoitettavissa seitsemän erilaista projektia, joiden ohella kolme muuta on myös pian hyppäämässä mukaan. Jälkimmäisten joukosta löytyy muun muassa 3D Realmsin Earth No More, jota vuosia sitten oli työstämässä vielä suomalainen Recoil Games -pelitalo. Nytkin 3D Realms tekee peliä yhteistyössä toisen studion kanssa, mutta toistaiseksi kyseistä kehittäjää ei ole vielä paljastettu.

Toistaiseksi Gambitious ei ole vielä aivan täysin saatavilla Yhdysvalloissa, sillä maan lainsäädäntö kulkee ristiin palvelun sijoitusidean kanssa. Tähän pitäisi kuitenkin tulla vielä muutos.

Gambitiousin kotisivuille voi loikata tästä.

 

Lähde: Develop, Eurogamer

Lisää luettavaa