Annoimme Beateratorin kokeiltavaksi Fintelligensistä tutulle rap-artisti ja –tuottaja Elastiselle. Kyselimme miltä softa tuntui.

517663

Mitä mieltä olet Beateratorista musiikinteko-ohjelmana?

Helppokäyttöinen ja ennenkaikkea hauska ohjelma, varmasti uppoaa aloitteleviin tuottajiin ja hiphop-diggareihin.

Itse keräilen vanhoja sampleri-rumpukoneita ja meininki oli aika erilainen kuin olen tottunut. PSP kontrollerina on todella erikoinen, mutta toteutuksessa on onnistuttu hyvin.

Ideoiden alulle laittamisessa varmasti hyvä että on kannettavana mukana. On vaikea sanoa kuinka joku kuka ei ole aiemmin käyttänyt sekvensseriä saa hommasta kiinni, mutta minulle aukesi nopeasti.

Löydätkö jotain kritisoitavaa?

Suurin kritiikki ei ole softaa kohtaan vaan enemmänkin PSP asettaa rajoituksia. Loopit joutuu tekemään eri aikaan ja niiden yhteensovittaminen voi olla aika hankalaa. Lisäksi UMD formaattina ruksuttaa soundeja muistista todella kauan verrattuna vastaavan luokan tietokoneohjelmiin. Live-tila ei oikein tarjonnut myöskään mulle mitään.

Entä mistä pidät erityisesti Beateratorissa?

Tosi hyvät help-videot, yksinkertainen rumpusekvensseri ja soundien editointi olivat ne jotka olivat erityisen hyvin kunnossa.

Mitä mieltä olet Timbalandista tuottajana, musiikintekijänä ja artistina?

Timbaland on nero. Ginuwinen, Aaliyahin ja Missy Elliotin levyistä lähtien tehnyt aivan omalla meiningillään ja varmasti yksi omaleimaisimmista soundeista. Olen seurannut pitkään ja pidän Timbon tyylistä jättää musa hiomatta. Tänä päivänä meno on aika poppia mutta silti se signature-soundi erottuu kyllä. Pidän kuitenkin miehen vanhasta tuotannosta ja erityisesti rap-biiteistä enemmän.

Mitä pidät Live Play -tilan Timbaland-hahmosta?

Aikamoinen sarjakuvahahmo.

Millaiseen tarkoitukseen käyttäisit itse Beateratoria?

Pitkällä juna-, tai lentomatkalla huvikseni tai ideointiin.

Voisiko Beateratorilla mielestäsi tehdä julkaisukelpoista musiikkia?

Varmasti. Siihen saa omat soundit ladattua niin miksipä ei, sitä ei vaan välttämättä ole suunniteltu siihen. Maailmassa on tehty Playstationilla jo vuosia rap-biittejä.

Voisitko harkita taustojen tekemistä Beateratorilla omiin projekteihisi?

En usko, olen kymmenen vuotta työskennellyt MPC:lläni ja se alkaa olla jo käden jatke. Pitää vielä kokeilla Beateratoria lisää, jos sillä saisi jotain erikoisgrooveja niin sitten ehkä samplaisin siitä jotain.

Kenelle suosittelisit Beateratoria?

Aloitteleville, nuorille biitintekijöille jotka pitävät Timbalandin saundista. Varmasti myös kaikki kokeneemmatkin saavat revittyä iloa laitteesta.

Lähtisitkö avustamaan musiikinteko-ohjelman toteuttamisessa samaan tapaan kuin Timbaland?

Varmasti, vaikuttaa hauskalta projektilta Timbalandin näkökulmasta.

Mitä artistia olet viimeksi ollut tuottamassa?

Tänä vuonna olen tuottanut Cheekkiä, Redramaa ja Uniikkia itseni lisäksi.

Mitä itse käytät musiikin tekemiseen? Voisitko kertoa studiosi kokoonpanosta?

Akai MPC 2000XL, Korg M3 ja Logic Pro ovat tällä hetkellä pääosassa. Lisäksi suuri läjä vanhempia, legendaarisia synia, rumpukoneita ja samplereita. Mainittakoon erikseen niistä vaikka Roland Tr-808. Nykyaikana studio mahtuu tietokoneelle mutta itse pidän MPC:n tunnelmasta ja siitä kuinka hyvin saan sen tottelemaan ideoitani.

Onko nyt työn alla, jotain josta haluaisit kertoa?

Parhaillaan nauhoitamme Fintelligensin uutta levyä joka on pääosin minun tuottamani. Olemme palanneet hieman ajassa taaksepäin niin soundillisesti kuin fiiliksen puolesta.

Milloin saamme kuulla uutta Fintelligens-materiaalia?

Vuoden alussa aloitamme uuden levyn promoamisen, levy julkaistaan helmikuun 2010 loppupuolella.

Entä uutta Elastisen materiaalia?

Tällä hetkellä keskitymme Fintelligenssiin, mutta luulen että tämän levyn jälkeen alan pikkuhiljaa työstää omaa sooloa taas.

Beateratorin arvostelun voi lukea nyt kaupoissa olevasta marraskuun Pelaaja-lehdestä.

Lisää luettavaa