PC Engine -miniretrokonsoli myöhästyy koronaviruksen takia

PC Engine Core Grafx minin ilmestymisaikataulu laahaa koronaviruksen takia.

6.3.2020 14:04

Konami on päätynyt lykkäämään alun perin maaliskuulle päivättyä PC Engine Core Grafx mini -retrokonsoliaan. Twitterin puolella julkistetussa tiedotteessa yhtiö kertoo, että laitteen valmistus ja toimitukset ovat keskeytyneet Kiinassa koronaviruksen johdosta.

Tiedossa ei toistaiseksi ole, milloin laite olisi lykkäyksen myötä tarkoitus saada markkinoille. Konami pahoitteleekin asiaa ja toteaa tekevänsä töitä tuodakseen minikonsolin mahdollisimman nopeasti pelaajien ulottuville.

Maailmalla myös TurboGrafx-16 mini- ja PC Engine mini -nimiä kantava laite tarjoaa pelattavaa noin 50 pelin edestä. Osa tuotoksista ovat englanninkielisiä, mutta yhtä lailla kaikilla alueilla tarjolla nähdään myös läjä japaninkielistä pelattavaa. Pääosa tarjonnasta vahvistettiin viime heinäkuussa. Myöhemmin oheinen traileri vahvisti mukaan vielä Splatterhousin, Serei Senshi Sprigganin, Spriggan Mark 2:n, Dragon Spiritin, Galaga ’88:n The Genji and the Heike Clansin ja The Legend of Valkyrien. Tuolloin samalla laitteen hinta kohosi 90 eurosta 110 euroon.

Lähde: Konami (Twitter)

Lisää luettavaa