Painajainen kummittelee netissä – mitä ihmettä BioWare kiusoittelee?

BioWare on ryhtynyt kiusoittelemaan pelaajakansaa projektilla, jolla ei ole ilmeiseti mitään tekemistä pelitalon nimekkäiden kanadalaisstudioiden kanssa.

26.7.2014 04:40

Roolipelikehittäjänä ansioitunut BioWare valmistautunee paljastamaan pian jotakin uutta. Yhtiön toimesta julkisuuteen on tuotu tällä viikolla tuore nettisivusto nimeltä Youve-Been-Chosen.com, jossa selaajaa tervehtii mystinen video painajaisia näkevästä nuoresta miehestä.

Vajaan minuutin pituinen videopätkä ei juuri yritä vielä selittää itseään katsojilleen, vaan se toimii enemmänkin eräänlaisena hämäränä teaser-trailerina. Jopa siihen liitetty kuvaustekstikin varmistaa vain lähinnä, että saksalaiskaupunki Kölnillä on jotain tekemistä mysteeriprojektin kanssa.

Osuvasti Köln on paikka, jossa elokuussa järjestetään tänäkin vuonna Gamescom-pelimessut.

Video ei toki ole ainut asia, joka vaikuttaisi liittyvän BioWaren uuteen mysteeriprojektiin. Yhtä lailla pelitalon toimesta faneja on varovaisesti johdateltu sähköpostiviestien avulla kahdelle muullekin hyvin erikoiselle nettisivustolle. Näistä toinen on SeekingHenna.com, jossa tutkitaan Henna-nimisen henkilön katoamista eräänlaisen blogin muodossa. Toinen on vuorostaan on Woods-WatsonInstitute.info, josta löytyy fiktiivisen Woods-Watson-nimisen koulun kotisivut.

Mahdollisesta on, että BioWaren kiusoittelema uusi projekti tullaan tuntemaan vielä nimellä Shadow Realms. Nimi on tupsahtanut esiin BioWaren pelaajille lähettämissä sähköposteissa olleesta kuvatiedostosta, minkä ohella EA:n on huomattu rekisteröineen nimen tavaramerkikseen aiemmin tämän vuoden aikana.

Mutta mistäköhän moinen peli mahtaa olla tuloillaan? BioWaren kanadalaisstudioiden johtaja Aaron Flynn on ehtinyt jo vahvistaa, ettei mysteeriprojekti ole peräisin hänen studioiltaan. Kyseessä ei näin ollen siis ole BioWare Montrealin uusi Mass Effect tai edes BioWare Edmontonilla parhaillaan kehitteillä ole kokonaan uusi pelinimike.

Mahdollista onkin, että kiusoiteltu mysteeriprojekti on BioWaren ja brittiläisen Failbetter Gamesin yhteistyönä kehitettävä peli. Pienemmän profiilin tuotoksista, kuten Sunless Seasta ja Fallen Londonista, tunnettu studio ilmoitti viime helmikuussa, että sillä olisi parhaillaan sutinaa BioWaren kanssa. Vielä se ei ole suostunut kuitenkaan paljastamaan, että mistä onkaan ollut tarkkaan ottaen kyse.

Lähde: Eurogamer, PC Gamer, Joystiq, Dulfy, Aaron Flynn (Twitter), Failbetter Games

Lisää luettavaa