Blizzard on paljastanut uuden sääntömuutoksen suosittuun räiskintäpeliinsä Overwatch, jonka matseja pelataan jatkossa kiltisti 2-2-2-kokoonpanoilla.

2-2-2 tarkoittaa tiimikokoonpanon osalta kahta vahingontuottajaa, kahta tankkia ja kahta parantajaa, joten muun muassa Overwatch Leaguessa suosiota niittänyt GOATS-kokoonpano (kolme tankkia ja kolme parantajaa) jää jatkossa historiaan.

Uudistuksen myötä myös pelin seuranhaku muuttuu roolipainotteiseksi. Jatkossa sekä Quick Play – että Competitive Play -matseihin jonotetaan rooleittain. Sen jälkeen peli yhdistää automaattisesti jonottavat roolit siten, että 2-2-2-tiimit täyttyvät. Rooleja ei voi vaihtaa enää kesken pelin, mutta omaa hahmoa voi tuttuun tapaan vaihtaa kesken matsin kunkin roolin sisältä löytyvien hahmojen välillä.

Seuranhaku näyttää samalla, kuinka pitkä jonotusaika peleihin on kullakin roolilla. Jos MMO-pelit antavat vihjeitä tulevasta suunnasta, ovat jonotusajat kaikkein pisimmät kaikkein yleisimmillä vahingontuottajilla.

Uuden muutoksen taustalla on kehittäjien halu pitää peli mielekkäänä ja tasapuolisena, sekä kannustaa yhteistyötä ja pelaajien omaa osaamista. Jatkossa kullekin roolille on myös oma MMR- ja SR-taso, jotka määrittelevät pelaajan osaamistason.

Role Queue -järjestelmä on parhaillaan testattavana pc:llä PTR-servereillä, josta se saapuu virallisesti kaikille 1. syyskuuta.

Lähde: Blizzard

Lisää luettavaa