Overwatch 2 ottaa käyttöön kovempia keinoja huijaamisen kitkemiseksi – luvassa rangaistuksia myös huijareiden kavereille

Overwatch 2 kiristää huijauksenestokäytäntöjään.

4.2.2023 14:01

Overwatch 2:n huijarijahdissa otetaan käyttöön entistä kovempia keinoja.

Blizzard Entertainment on julkaissut päivityksen Overwatch 2:n huijauksenestokäytäntöihin. Päivitettyjen käytäntöjen tavoitteena on karsia huijaamista ja huonoa käytöstä entisestään uusien keinojen avulla.

Verkkoräiskintäpelin on jo aikaisemmin paljastettu tarkkailevan pelaajien puheviestintää häiritsevän käytöksen varalta. Nyt Overwatch 2:n pc-versiossa on otettu käyttöön uusia teknologioita, joiden avulla pelissä voidaan tunnistaa entistä tarkemmin asiatonta kielenkäyttöä. Varsinaisina toimenpiteinä Overwatch 2:ssa asiatonta kieltä käyttävien pelaajien puheviestintää voidaan rajoittaa tai heille voidaan antaa pelikieltoa.

Blizzard kertoo myös uusista toimenpiteistä huijaamisen rajoittamiseksi. Studio myöntää huijaamisen olevan edelleen ongelma korkean tason pelaajille, vaikka Overwatch 2:n julkaisun jälkeen pelissä on jaettu pelikieltoja yli 50 000 käyttäjätilille.

Overwatch 2:n kolmannella kaudella käyttöön tulevien uusien käytäntöjen myötä rangaistuksia aletaan ulottaa myös huijareiden pelitovereihin. Huijauksenestojärjestelmällä pyritään jatkossa tunnistamaan huijaamisesta epäiltyjen pelaajien kanssa samaan tiimiin hakeutuvia käyttäjiä. Kyseisillä käyttäjille aletaan myös jakaa rangaistuksia, vaikka he eivät itse syyllistyisikään suoranaiseen huijaamiseen.

Overwatch 2:n kolmas kausi käynnistyy ensi tiistaina.

Lähde: Blizzard Entertainment

Lisää luettavaa