Alkusyksystä kaikki odottivat näkevänsä kaikkien aikojen huimimman ajokisan Gran Turismo 5:n ja Forza Motorsport 3:n välillä. Forza 3:n vahvistettiin saapuvan loppuvuonna 2009 E3-messuilla, samaan aikaan kun GT5:n veikattiin vahvasti ehtivän markkinoille samoihin aikoihin.

Sony kuitenkin ilmoitti GT5:n julkaisun tapahtuvan vasta vuonna 2010, joten haaveet Forza 3:n ja GT5:n samanaikaisesta julkaisusta romuttuivat.

Microsoft ilmoitti juuri Forza 3:n myyneen yli miljoona kappaletta sen ensimmäisen myyntikuukauden aikana maailmanlaajuisesti. Miljoonan ylityksen kunniaksi Turn Ten on tuonut ladattavaksi Hot Holiday -autopaketin, joka sisältää kymmenen autoa, 400 MS-pisteen hinnalla.

Tällä välin Gran Turismo 5:lle ei ole vielä virallista Euroopan tai Yhdysvaltain julkaisupäivää. Julkaisun tiedetään kuitenkin olevan vielä useamman kuukauden päässä, sillä Japaniin peli saapuu maaliskuussa 2010. PS3:n ajopelillä on siis kova homma ottaa kilpakumppaninsa kiinni, kun peli lopulta radalla asti pääsee.

Gran Turismo -sarjan aiempi osa, GT4, on myynyt yli 10 miljoonaa kappaletta. Todennäköisesti Sonylla riittää siis uskoa myös GT5:een.

Onko Forza 3:n etumatka kasvanut liian suureksi? Kerro mielipiteesi kommenttikentässä!

Lisää luettavaa