Onko tässä PlayStation Plus -palvelun tulevaisuus? Sonyn suunnitelmat paljastuivat tietomurrossa

Insomniac-tietomurto paljasti Sonyn PlayStation Plus -suunnitelmia.

23.12.2023 12:00

Insomniac Gamesin tietomurto on paljastanut tietoja myös emoyhtiö Sonyn suunnitelmista.

Tietomurron jälkeen julkisuuteen vuodettiin valtava määrä luottamuksellisia tietoja. Marvel’s Wolverine -yksityiskohtien ja Insomniacin henkilötietojen lisäksi tiedostoista on paljastunut Sonyn suunnitelmia PS Plus -palvelun varalle.

Vuodettujen tiedostojen joukosta on löydetty PS Plus -palvelun tulevaisuus -nimeä kantava esitysmateriaali, jossa kuvataan Sonyn visio tilauspalvelulle. Palvelut 3.0:ksi nimetyssä visiossa palvelusta olisi määrä rakentaa maailman jännittävin ja halutuin viihdetilauspalvelu.

Salaiseksi luokitellun esitysmateriaalin perusteella Sony suunnittelee PS Plus -palvelun tuomista konsolien lisäksi tietokoneille, mobiililaitteille, älytelevisioille ja verkkoselaimille. Sony näyttäisi kaavailevan siis Xbox Game Passin kaltaista lähestymistapaa, jossa pelit olisivat suoratoistettavissa lähes laitteelta kuin laitteelta.

Esityksessä PS Plussan saatavuuden laajentamisen arvellaan tukevan myös Sonyn palvelupelisuunnitelmia. Palvelun ulottamista pc:lle pidetään mahdollisena ajurina yhtiön pelien markkinapeiton kasvattamiselle, mikä parantaisi myös palvelupelien kannattavuutta laajemman yleisön kautta.

Materiaalin ajantasaisuudesta ja tarkasta julkaisuajankohdasta ei ole tietoa. Sonyn tiedetään kuitenkin arvioineen uudelleen aiemmin paljastettuja palvelupelisuunnitelmiaan ja lopettaneen esimerkiksi The Last of Us Onlinen kehityksen. Suunnitelmien muutokset ovatkin voineet johtaa myös PS Plus -vision tarkasteluun uudessa valossa.

Lähde: Twitter

Lisää luettavaa