Nyt se on virallista: Codemasters on osa Electronic Artsia

Hintaa kertyi lopulta noin 1,2 miljardia dollaria eli lähemmäs miljardi euroa.

18.2.2021 21:00

Pitkän historian omaava brittipelitalo Codemasters on nyt virallisesti osa Electronic Artsia. Amerikkalainen pelijätti on varmistanut, että se on viimeistellyt kaupan ja haalinut kehittäjän itselleen noin 1,2 miljardin dollarin hintaan eli sellaisella 990 miljoonalla eurolla.

– Codemastersin ylistetyt sarjat Formula 1, Dirt, Dirt Rally, Grid ja Project Cars istuvat Electronic Artsin globaalin Need for Speed -sarjan, fanisuosikki Real Racing -mobiilipelin ja EA Sports -brändin rinnalla mahdollistaen suuremman innovaation ja kasvavan kapasiteetin tarjota sisältöä ja kokeamuksia aidosti globaalille urheiluviihteen yleisölle, EA hehkuttaa lehdistötiedotteessaan.

EA:n mukaan Codemasters hyötyy kauppojen myötä muun muassa kasvupotentiaalina, jonka EA:n olemassaoleva yleisö ja tilauspalvelu mahdollistavat. Etunaan EA nostaa esiin myös analytiikkansa, josta Codemastersin toiminnan pitäisi saada lisätehoa.

Olemassa Codemasters on ollut aina vuodesta 1986 asti. Vaikka se tunnetaan nykyään nimenomana autopelikehittäjänä, on sen historiaan mahtunut myös Game Genien, Operation Flashpointin, Overlordin ja Dizzy-sarjan kaltaisia tuotoksia. Yhtiö koostuu tytäryhtiö Slightly Mad Studiosin ohella nykyään kaikkiaan viidestä toimipisteesta, joista kolme sijaitsee Britanniassa ja kaksi Aasiassa.

Kaudesta 2023 alkaen Codemastersin on ollut tarkoitus ottaa haltuunsa virallisten WRC-rallipelien kehittäminen.

Ennen EA:n astumista kuvioihin Codemastersia oli ostamassa Rockstar Gamesin ja 2K:n emoyhtiö Take-Two. Tarjouksella oli kokoa noin 849 miljoonaa euroaa.

Lähde: Electronic Arts

Lisää luettavaa