Nintendon uudet, tehokkaammat 3DS-konsolit iskevät Eurooppaan helmikuussa

Uudet 3DS-mallit saavuttavat Euroopan helmikuussa. Varta vasten niitä varten suunniteltu Xenoblade Chronicles 3D:kin on suuntaamassa vanhalle mantereelle.

14.1.2015 17:13

Nintendo on vahvistanut viimein julkaisupäivät kahdelle uudelle 3DS-mallilleen Euroopassa. New 3DS ja New 3DS XL saapuvat täkäläisten kauppojen hyllyille helmikuun 13. päivä.

Saman päivänä kauppoihin ryntäävät sopivasti myös 3DS-pelit The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D ja Monster Hunter 4 Ultimate.

Uusien 3DS-mallit tuovat mukanaan joukon uudistuksia perinteisiin 3DS- ja 3DS XL -malleihin verrattuna. Ulkoisesti huomattavimmat lisät malleissa ovat uusi C-tikku ja ZL- ja ZR-olkanäppäimet, mutta myös mallien sisuksissa tapahtuu kaikenlaista uutta. Mukaan on ahdettu muun muassa sekä nopeampi prosessori vauhdittamaan laitteen toimintaa että myös NFC-tuki, joka mahdollistaa Amiibo-figuurien käytön 3DS:llä ilman minkäänlaista lisälaitetta.

Uudet 3DS-mallit tulevat olemaan yhteensopivia kaikkien niiden pelien kanssa, jotka toimivat jo aiemmilla 3DS-malleilla. Lisäksi laitteelle on kuitenkin suunnitteilla myös yksinoikeuspelejäkin, jotka eivät toimi vanhemmalla 3DS:llä. Näistä ensimmäinen on Xenoblade Chronicles 3D, joka julkaistaan Euroopassa huhtikuun 2. päivä.

Laitteiden hintaan Nintendo ei ole Euroopan osalta paljastanut. Yhdysvalloissa New 3DS XL tulee kustantamaan 200 dollaria, kun taas pienempää mallia maassa ei ilmeisesti nähdä vielä lainkaan.

Lisää luettavaa