Nintendo muovaamassa kritisoitua Let’s Play -videopolitiikkaansa

Nintendo on aikeissa esitellä YouTube-videoita tekeville pelaajille "kumppanuusohjelman", jonka avulla videoiden tekijät voisivat saada osan luomustensa mainostuloista.

28.5.2014 15:46

Nintendo on aikeissa tehdä muutoksia tapaan, jolla se suhtautuu yhtiön peleistä napattua materiaalia sisältäviin YouTube-videoihin.

Noin vuosi sitten Nintendo alkoi seurata pelikuvavideoiden julkaisua palvelussa ja saattoi niissä käytettyjen materiaalin perusteella pakottaa esimerkiksi omia mainoksiaan videopätkiin. Näin se samalla ohjasi videoista mahdollisesti saadut tulot pelkästään itselleen ja Googlelle jättäen itse videot tehneet henkilöt nuolemaan näppejään.

Nyt sekä Nintendon amerikkalainen että japanilainen osasto ovat julkistaneet, että yhtiö on lyömässä asiaa koskien käyntiin tuoreen ”kumppanuusohjelman”. Vaikka Nintendo ei ole aikeissa luopua täysin edellä mainitusta toiminnastaan, on se kumppanuusohjelmallaan tarjoamassa aktiviisimmille videomaakareille mahdollisuuden saada ainakin osan videoiden mainostuloista. Yhtiö ei vielä ole kuitenkaan ollut valmis täysin täsmentämään, miten tämä tulee varsinaisesti toimimaan.

Nintendon alkuperäistä toimintaa on YouTubessa kritisioitu rankasti ja sen kerrotaan muun muassa ajaneen YouTube-videoita tehneitä henkilöitä jopa suosiolla poistamaan Nintendo-videoitaan palvelusta. Nintendo on perustellut toimiaan muun muassa sillä, että se pystyy näin valvomaan, että sen sisältöä jaetaan sosiaalisessa mediassa sopivalla ja turvallisella tavalla.

Ohjelman julkistus on tapahtunut osuvasti juuri ennen Mario Kart 8:n virallista julkaisua. Pelin yksi merkittävimpiä osa-alueita on niin sanottu Mario Kart TV -järjestelmä, joka mahdollistaa omien uusintavideoiden jakamisen muun maailman katsottavaksi.

Lähde: Gamasutra, Polygon, Nintendo (Twitter)

Lisää luettavaa