Nintendo haluaa parantaa elämänlaatuasi untasi tutkimalla

Nintendo on puhunut jälleen pyrkimyksistään laajentaa toimintaansa elämänlaatua parantavan teknologian puoleen. Yhtiö on nyt julkistanut laitteen, jonka avulla ihmisevät voivat valvoa unenlaatuaan vaivatta.

31.10.2014 00:28

Nintendo on paljastanut lisätietoja suunnitelmistaan tuoda markkinoille ihmisten elämänlaatua parantavaa teknologiaa. Kuluvalla viikolla sijoittajakokouksessaan yhtiö julkisti ensimmäisen tätä tarkoitusta varten suunnitellun tuotteen, jonka tarkoituksena on valvoa nukkumista ja näin ollen myös uupumusta.

Monista jo olemassaolevista unimittareista poiketen Nintendon laite ei ole millään tavalla käyttäjän ylle puettava kapistus. Sen sijaan laite asetetaan sängyn viereen, jossa se sitten analysoi muun muassa nukkujan kehon liikkeitä, hengitystä ja sykettä radiotaajuussensorin avulla. Unesta kerätty data lähetetään sitten pilvipalvelimelle, jossa se analysoidaan ja jonka perusteella käyttäjälle voidaan sitten suositella erilaisia toimintakeinoja, kuten dieettejä ja kuntoiluehdotuksia, joilla unta voidaan parantaa.

Laitteen ydinideana on erityisesti helppokäyttöisyys. Kun Nintendo alkujaan viime tammikuussa kertoi aikeistaan kehittää elämänlaatua parantavaa teknologiaa, korosti se jo tuolloin haluavansa luoda nimenomaan kokonaisen hyvinvoinnin edistämiseen keskittyvän alustan, jonka käyttö olisi mukavaa ja parhaimmassa tapauksessa jopa viihteellistä.

Nintendo on kehittämässä unilaitettaan yhteistyössä kansainvälisen ResMed-yrityksen kanssa. ResMed tunnetaan jo varsinkin monista unihäiriöiden hoitoon liittyvistä laitteistaan.

Nintendon elämänlaatua parantavaa alustaa voitannee odottaa markkinoille vuoden 2016 tienoilla. Terveys on selvästi nyt kuuma puheenaihe, sillä Microsoft on myös julkistanut kuluvalla viikolla tervellistä elämäntapaa ajavan Microsoft Band -rannekkeen.

Toki Nintendon pelibisneskin elää sekin edelleen. Sijoittajille puhuessaan yhtiö on kuluvalla viikolla esimerkiksi kertonut lanseeraavansa eShop-kauppapaikalle Wii U:n Super Smash Brosin myötä mahdollisuuden esiladata ennakkotilattuja pelejä. Yhtiö on lisäksi muistuttanut, kuinka se on Yhdysvalloissa myös monipuolistanut jo mahdollisuuksia ostaa digitaalisia pelejä suoraan Nintendo.com-verkkosivun kautta. Myös esimerkiksi Amazon-tuki on tarkoitus liittää vastaavalla tavalla osaksi eShopin toimintaa vielä lähitulevaisuudessa.

Lähde: Nintendo

Lisää luettavaa