NHL 13:n ja Black Ops II:n myynnit murskasivat merkkipaaluja Suomessa

NHL 13 ja Black Ops II ehtivät niittämään menestystä Suomessa julkaisuvuotenaan.

22.12.2012 00:38

NHL 13 on myynyt tänä vuonna Suomessa tuplaplatinan arvoisesti PlayStation 3:lla, Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA ry tiedottaa. Tunnustuksen saadakseen pelejä on mentävä kaupaksi yli 40 000 kappaletta.

NHL 13 on rikkonut kaikki aiemmat myyntiennätykset. Yli 40 000 myytyä PlayStation 3 -peliä ja joulu on vielä tulossa. NHL 13 on varmasti vuoden myydyin videopeli, Electronic Artsin myyntijohtaja Niklas Wikblad iloitsee.

Peli julkaistiin sekä Xbox 360:lle että PlayStation 3:lle syyskuussa.

Ennen vuodenvaihdetta myös marraskuun alkupuolella saapunut Call of Duty: Black Ops II ehti vielä kokemaan Suomessa menestystä. FIGMA on ilmoittanut myöntäneensä pelin PlayStation 3 -versiolle kultalevyn osoituksena sen yli 10 000 kappaleen myynneistä.

Peleistä molemmat ovat keikkuneet Suomen viikottaisten pelimyyntilistojen viiden kärjessä yhtä aikaa viimeiset viisi viikkoa. Menneen kolmen viikon aikana molemmat ovat kuitenkin jääneet toistuvasti marraskuun lopulla saapuneen SingStar SuomiHuiput -pelin jalkoihin.

Aikaisemmin tänä vuonna ilmestyneistä peleistä FIGMA on ilmoittanut FIFA 13:n PlayStation 3 -version myyneen myös kultaa. Platinaan asti yli 20 000 kappaleen myynneillään on puolestaan yltänyt Diablo III.

Viime vuoden platina- ja kultapelit voi kurkata tästä.

Lähde: FIGMA

Lisää luettavaa