NHL 11 julkistettiin. Pelaaja-lehti käväisi Electronic Artsilla testaamassa tämän syksyn jääkiekkouutuutta, ja jututtamassa kehittäjiä pelin takaa.

FACEOFF - CHI VS FLO - TOEWS, KANE2

Heti ensimmäinen mieleen pompannut kysymys oli: miten ihmeessä peliä voi vielä parantaa? NHL-sarja on ollut Xbox 360:llä ja PS3:lla kovassa vireessä. Pieniä parannuksia on tuotu vuosittain, mutta NHL 07:stä lähtien pelin runko on pysynyt samana. Tänäkään vuonna peruspeliin ei lähdetä kajoamaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö uudistuksia olisi.

LA-VAN-Faceoff2

Puhdasta fysiikkaa

NHL 11:n avainuudistus on tosiaikainen fysiikka. Kehitystiimin mukaan tarkoitus on tuoda lajin uskomattomat hetket digitaaliseen muotoon. Kovan lämärin vetäminen saattaa pistää mailan kahteen osaan, jolloin pelaajan ei auta kuin pelata paikkaansa ilman mailaa ja lähteä vaihtoon sopivan tilaisuuden tullen. Mailan voi pudottaa myös kovan taklauksen seurauksena, joten kovat laitakahinat saattavat olla hyvin edukkaita.

Edlerstickbreak1

Myös törmäykset ovat parantuneet reilusti. Kiekon eteen kumartuneen pelaajan päin luisteleminen saa pelaajan lentämään ilmavassa kaaressa jään pintaan.

Koska pelkät hajoavat mailat ja taklaukset eivät riitä, on pelissä myös mukana muita uusia ideoita. Kehittäjien näyttämässä esimerkissä hyökkääjä otti kova spurtin maalille, hyppäsi eteen heittäytyvän puolustajan yli ja silpaisi lopulta kiekon maaliin selältään liukuen. Tämä kaikki on mahdollista pelissä, joskin hankalaa toistaa. Selältään ei saa kunnollisia laukauksia, mutta yrittäminenkin riittää.

PUCKHANDLING - DET VS COL - DUCHENE6 Bernier_from_ice

Kuitenkin rungoltaan NHL 11 tuntui täysin tutulta, samalta vanhalta lätkältä. Uudet ominaisuudet on upotettu peliin toimivasti, eikä niitä tullut pelatessa edes ajatelleeksi. Pahin pelkoni oli, että esimerkiksi katkeilevia mailoja ei osata pitää kohtuuden rajoissa. Tosiasiassa mailoja harvoin riksahtelee, vaikka sitäkin kyllä sattuu. Testattaessa peliä maila ei kertaakaan napsahtanut poikki, vaikka lämäriä tulikin siniviivalta ammuttua aika ahkerasti.

Selältään liukuen pääsin koettamaan laukomista kerran, mutta, kuten oikeastikin, en saanut aikaan kuin vaivaista kiekon työntämistä maalia kohden. Mikäli maalivahti on mukana kuvioissa, ei selältään maaleja juurikaan synny.

NHL 11 saapuu kauppojen hyllyille tänä syksynä.

Charaleg2

Lisää luettavaa