Nerokas pulmapeli Threes! onkin nyt ilmainen

Persoonallisuutta uhkuva Threes!-pulmapeli on saanut ilmaisversion. Josko peli nyt saisi ansaitsemansa huomion?

14.6.2015 16:17

Kehittäjäkolmikko Asher Vollmerin, Greg Wohlwendin ja Jimmy Hinsonin kiitelty pulmapeli Threes! on saanut ilmaiseksi ladattavan version iOS- ja Android-laitteille.

Threesin ilmaisversio vastaa pelattavuudelta täysin pelin normaalia noin 2-4 euroa maksavaa täysversiota. Ainut ero versiossa on se, että ilmaiseksi pelatessaan pelaajille annetaan kerralla tietty määrä käytössä ole pelikertoja, joita voi saada lisää mainoksia katsomalla.

Sen sijaan, että mainokset hyppisivät pelissä esiin kuitenkin mielivaltaisesti, saa pelaaja itse nappia painamalla päättää, milloin peli mainoksensa näyttää. Ratkaisu voi kuulostaa pieneltä verrattuna tapaan, jolla monet muut mobiilipelit hoitavat mainontansa, mutta se oli jotain, mitä Threesin kehittäjät pohtivat pitkään. Vollmer kumppaneineen halusi nimittäin varmistaa, että he tekisivät pelinsä ilmaisversion oikein.

– Mainosbannerin iskeminen pelin alaosaan vaikutti yksinkertaiselta ratkaisulta. Tämä kaikki muuttui kuitenkin, kun avasin Drop7:n ensimmäistä kertaa vuoteen ja huomasin Zyngan iskeneen rumia ”napauta ankkaa voittaaksesi isosti” -tyylisiä bannerimainoksia pelin pohjalle. Koin nämä ällöttäviksi ja loukkaaviksi. Vannoin välittömästi pysyväni erossa bannerimainoksista lopunelämäni, Threesin suunnitelusta vastannut Vollmer kertoi Polygon-sivustolle.

Vuoden pituisen suunnittelutyön tuloksena syntynyt Threes! on pulmapeli kolmelle jaollisista numeroista, joita yhdistelemällä rajatun kokoinen pelialue olisi tarkoitus täyttää mahdollisimman suurilla numeroilla. Pelin yksinkertaisen nerokkuuden on noteerannut muun muassa Apple itse, joka nimesi sen vuoden 2014 parhaaksi iPhone-peliksi.

Yhtälailla pelin näppäryys on johtanut kuitenkin myös lukuisiin enemmän tai vähemmän suoriin klooneihin. Näistä tunnetuin on edelleen alusta asti ilmaiseksi pelattavissa ollut 2048, joka tänäkin päivänä on monille tutumpi peli kuin pohjatyön alkujaan tehty alkuperäinen Threes!.

Lähde: Threes! (Twitter), Polygon

Lisää luettavaa