Nämä leikattiin – Saints Row IV saksittuna Australiaan

Saints Row IV julkaistaan Australiassa leikattuna.

5.8.2013 12:53

Entistä överimpi Saints Row IV voidaan kuin voidaankin julkaista Australiassa. Pelin julkaisu näytti hetken aikaa jopa epätodennäköiseltä, sillä Australian ikärajavirasto luokitteli pelin liian rivoksi ja epämoraaliseksi. Tämä siitä huolimatta, että maan hiljattain uusittu ikärajajärjestelmä on aiempaa helläkätisempi.

Täysin sellaisenaan Saints Row IV ei päivänvaloa näe, sillä kehitysstudio Volition ja julkaisija Deep Silver joutuivat muokkaamaan pelin sisältöä. Pelistä poistettiin muun muassa tehtävä, jossa pelihahmo Shaundi nauttii avaruusolioiden huumausaineita saadakseen supervoimia.

Ennakkokielto olikin seurausta kyseisestä tehtävästä, jossa huumausaineista nauttiminen tuo mukanaan etuja ja hyötyjä. Edellisen kerran peli jäi maan viranomaisten hampaisiin sen sisältämän Alien Anal Probe -aseen takia, joka nyt julkaistaan lisäsisältönä.

Muutosten myötä Saints Row IV saa Australiassa ikäluokituksen MA15+. Deep Silverin mukaan peli tai tarina ei kärsi tehtävän puuttumisesta, mutta muutoksella on selkeä kääntöpuolensa. Puuttuvan sisällön takia Saints Row IV:n australialaisversio ei ole yhteensopiva muiden versioiden kanssa. Näin ollen australialaispelaajat eivät voi nauttia verkkopohjaisesta yhteistyötilasta ulkomaalaisten ystäviensä kanssa.

Avoimen maailman toimintasekoilu Saints Row IV julkaistaan kokonaisuudessaan Euroopassa 28. elokuuta.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa