Näin GTA V ehostuu uudella sukupolvella – mukana kolme grafiikkatilaa

Tuoreimpien versioiden grafiikkatilat paljastettiin.

7.3.2022 13:42

Rockstar Games on paljastanut PS5- ja Xbox Series -versioiden grafiikkatilat GTA V:n tuoreimman uusversion osalta.

Grafiikkatiloja on kaikkiaan kolme kappaletta. Fidelity-tila tähtää PS5:llä ja Series X:llä korkeimpaan mahdolliseen kuvanlaatuun 4K-resoluution ja säteenseurannan kera, jolloin ruudunpäivitys jää 30 ruutuun sekunnissa, kun taas Series S:llä joudutaan tyytymään dynaamiseen 4K-resoluutioon. Performance-tila nostaa ruudunpäivityksen kaksinkertaiseksi ja hyödyntää dynaamista 4K-resoluutiota, poikkeuksena jälleen Series S, jolla resoluutio on 1080p.

Lopuksi Performance RT -tila pyrkii yhdistämään edellämainittujen tilojen parhaat puolet ja käyttämään dynaamista 4K-resoluutiota säteenseurannan ja 60 ruutua päivittyvän kuvan kera. Nopeampien lataustaukojen ja parempien graafisten efektien lisäksi tuotoksen on määrä tukea niin HDR:ää, kuin konsoleiden uusia äänentoisto-ominaisuuksiakin, PS5-versio tukee myös DualSense-ohjaimen haptisia tärinätoimintoja ja liipaisimien ohjelmoitavaa vastusta.

Rockstarin mukaan GTA V:n ja GTA Onlinen tallennuksen siirto onnistuu jo nyt yhtiön oman Social Clubin kautta. Edistymisen voi siirtää täten rajoittamattomasti, paitsi hankitun Shark Card -valuutan, jonka voi siirtää pelkästään saman alustaperheen sisällä.

Grand Theft Auto V ja Grand Theft Auto Online saapuvat PS5- ja Xbox Series -kauppapaikoille 15. päivä maaliskuuta. Ennakkolataus on sekin mahdollista 8. päivä kuluvaa kuuta alkaen. Fyysinen julkaisu nähdään puolestaan myöhemmin ensi kuussa.

Lähde: Rockstar Games

Lisää luettavaa