Mittava päivitys saapui korjaamaan indiepeli TumbleSeedin – ”pelaajat kokevat pelin liian vaikeaksi”

Pienoinne tasapainoilupeli TumbleSeed on saanut uuden ison päivityksen, jolla pelistä yritetään tehdä yksinkertaisesti lähestyttävämpi kokemus kuin aiemmin.

25.6.2017 22:31

Toukokuussa julkaistu indiepeli TumbleSeed on saanut Steamissa ison ja samalla varsin mielenkiintoisen päivityksen. Päivitys sekä lisää peliin hieman uutta sisältöä että myös hioo vanhaa tehdäkseen siitä yksinkertaisesti helpomman pelaajille.

TumbleSeed-suunnittelija Greg Wohlwend syventyi aiheeseen päättyneellä viikolla pitkällä kirjoituksella, jossa hän huomioi TumbleSeedin menestyksen jääneen sille asetetuista toiveista. Peli ei sen kehittäneen aeiowu-studion mukaan tule esimerkiksi koskaan pääsemään välttämättä omilleen, ja iso syy sille näyttää olevan pelaajien ja lehdistön yleinen näkemys siitä, että TumbleSeed on väärällä tavalla liian vaikea.

Wohlwend on itse kyllä edelleen sitä mieltä, ettei TumbleSeed ole välttämättä pohjimmiltaan niin haastava kuin sen on annettu ymmärtää. Hän kuitenkin myöntää, että pelin suhteen tehdyt suunnitteluratkaisut voivat helposti nyt musertaa pelaajat oppimaan pelaamaan sitä niin, että näiden pelityyli alkaa helposti koostua huonoista tavoista käsitellä sen haasteita. Pelin vaikeuden puolesta on puhunut esimerkiksi kehittäjien keräämä data, jonka mukaan alle puolet sen pelaajista on läpäissyt sen ensimmäisen alueen.

Päivityksellä TumbleSeedin oppimisen pitäisikin olla nyt helpompaa. Peliin on lisätty nyt kourallinen uusia kenttiä, jotka eivät pelille tavanomaiseen tyyliin rakennu satunnaisesti, vaan ovat aina joka pelikerralla samanlaisia. Se on saanut samalla myös joukon uusia ja hienosäädettyjä erikoiskykyjä, jotka eivät enää potentiaalisesti hankaloita pelaamista tietyissä tilanteissa, vaan pyrkivät aina tukemaan pelaajaa.

Kokonaisuudessaan Wohlwendin pitkän kirjoituksen voi lukaista tästä. Päivityksen sisältöön voi vuorostaan syventyä TumbleSeedin Steam-sivuilla.

Lisää luettavaa