Pelikauppaa edistävä peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA julkaisi tänään tiedotteen, jossa kerrottiin vuoden parhaiten myyneistä peleistä. FIGMA ry myöntää platinapelin arvon vähintään 20.000 ja vastaavasti kultapelin 10.000 kappaleen myynnistä. Tosin, Suomen tapauksessa plakaatit jaetaan sen perusteella mitä kaupat ostavat sisään, eikä varsinaisen kuluttajille tapahtuvan myynnin perusteella.

Platinaa ovat myyneet  NHL10 Xbox 360:llä ja PlayStation 3:lla. EA:lla meni muutenkin hyvin, sillä Need for Speed Shift ja FIFA 10 möivät kultaa.

Nintendon Wii Sports Resort valloitti Suomenkin ja ylitti joulun alla platinarajan ja New Super Mario Bros. Wii on jo ylittänyt kultarajan. Kultarajan ylittivät myös The Sims 3 Maailmanmatkaaja-, (pc) Dragon Age: Origins-, (pc) Wii Fit Plus-, Uncharted 2: Among Thieves-, Ratchet & Clank: A Crack In Time– ja Assassin’s Creed II (PS3-versio).

Tiedotteen perusteella sellaiset isot julkaisut kuin Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City, Forza Motorsport 3, Halo 3: ODST ja Brütal Legend eivät toistaiseksi ole yltäneet suurempaan menestykseen.

Päivitetty: Katsoinpa aiempia FIGMA:n tiedotteita, niin sieltä paljastui 13.marraskuuta julkistettu tieto koskien sitä, että Modern Warfare 2 oli jo myynyt kultaa kaikilla alustoilla, kuten myös Grand Theft Auto: Stories from Liberty City (Xbox 360).

Lähde: FIGMA

Lisää luettavaa